Račun za čišćenje ilegalnog deponija u Kozari putu bit će ispostavljen Ministarstvu državne imovine

Račun za čišćenje ilegalnog deponija u Kozari putu bit će ispostavljen Ministarstvu državne imovine

Obzirom da na navedenom divljem deponiju žive malodobna djeca o svemu je obaviješten i Centar za socijalni rad Grada Zagreba / Muškarac koji raspolaže s deponijem se polio benzinom i prerezao vene te pred Bandićem zaprijetio da će si oduzeti život

Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama u utorak je zaprimio informaciju od predsjednika Mjesnog odbora Kozari putevi Denisa Tabakovića da u naselju tog M.O.-a jedna osoba već duže vrijeme ispred svoje kuće, a na državnom zemljištu ilegalno prikuplja otpad.

Problem datira još od lipnja prošle godine kad je Sektor komunalnog i prometnog redarstva pri Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, već proveo jedno čišćenje spomenute lokacije, no navažanje smeća se nakon toga i dalje nastavilo.

Zbog toga je jučer je pokrenuto novo čišćenje lokacije, a trošak čišćenja bit će proslijeđen Ministarstvu državne imovine koji je vlasnik predmetne parcele.

Obzirom da na navedenom divljem deponiju žive malodobna djeca o svemu je obaviješten i Centar za socijalni rad Grada Zagreba.

Bandića dočekala prijetnja samoubojstvom

Lokaciju sanacije ilegalnog odlagališta jučer navečer je obišao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kojeg je tamo dočekala prijetnja samoubojstvom. Naime, muškarac koji upravlja deponijem zaprijetio je suicidom. Prvo se polio benzinom, a onda je u znak prosvjeda razrezao si ruke, piše Dnevnik.hr.

Muškarčeva sestra je vikala: “Moj brat si je rezao ruke, zovi hitnu Bandiću. On je bolestan, molim te Bandiću”.

Stanovnici Kozari puteva često žale da im problematični deponij ugrožava zdravlje. Problem je u tome što je otpad opasan za zdravlje jer na ovim vrućinama u većoj mjeri strunuo. U konačnici je muškarac koji je prijetio samoubojstvom sa zavojima na rukama izašao pred Bandića. Kazao je kako ništa krivo ne radi, ali je optužio zagrebačkog gradonačelnika.

“Ne kradem ničije, ne otimam ničije. Izjavi malo što pošalješ kamione krijući da utovare odvoze ovdje da naplaćuješ. To ne govoriš ništa u javnost. Alo, ja ne navozim smeće, ja od tog smeća živim kao i 12 članova obitelji. Cijela Hrvatska zna da radim na sajmu, ne kradem ne otimam tuđe”, rekao je muškarac.

Unatoč svemu sanacija se nastavila i do petka bi trebala biti gotova.

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni