PUZ: Trešnjevka najnesigurnija, Sesvete najsigurnije

PUZ: Trešnjevka najnesigurnija, Sesvete najsigurnije

Prema izvješću Policijske uprave zagrebačke o stanju i sigurnosti kretanja u gradu Zagrebu u prošloj godini može se zaključiti da je za život najsigurnije boraviti u Sesvetama, a najnesigurnije na području Trešnjevke i Novog Zagreba.

Kako iznosi zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke Dubravko Teur, postoji vrlo dobra suradnja Policijske uprave zagrebačke s tijelima Gradske skupštine grada Zagreba i naravno građanima.

»Upravo tako dobra sinergija građana, policije i gradskih tijela kvalitetno utječe na stanje sigurnosti«, dodaje Teur tijekom predstavljanja izvješća zastupnicima Gradske skupštine.

Prema podacima broj svih počinjenih kaznenih djela na području Sesveta u prošloj je godini iznosio 794, a godinu ranije, dakle 2015. godine, bilo je počinjeno 901 kazneno djelo. To znači pad počinjenja kaznenih djela za gotovo 12 posto, pri čemu je razriješenost kaznenih djela povećana za 8,4 posto, s 43,5 na 51,9 posto.

Na području Trešnjevke dogodilo se ukupno 2294 kaznena djela, a u Novom Zagrebu 2008, no i tu se nešto smanjuje njihov broj.

U vezi sa sigurnošću u prometu, najmanje nesreća zabilježeno je na području policijske postaje Medveščak, 399, a slijede Sesvete sa 484 prometna incidenta. U gotovo svim dijelovima grada vidljiv je pad broja prometnih nesreća.

Sanja Knjaz

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni