Putnici se žale na netočnost ZET-ovih informativnih zaslona

Putnici se žale na netočnost ZET-ovih informativnih zaslona

U ZET-u pak tvrde da točnost prikaza podataka o planiranim dolascima autobusa i tramvaja »prosječno iznosi oko 95 %«

Čitatelj ZG-magazina požalio nam se na nedostatak informativnog zaslona na ZET-ovoj autobusnoj stanici Fancevljev prilaz u Utrinama, ali i da postojeći zasloni na području Novog Zagreba » često ne prikazuju realno stanje voznog reda«.

Navodi kako se događa se da se neke vožnje koje su predviđene po rasporedu jednostavno – preskoče. Zaključuje kako se to događa vjerojatno zbog manjka vozača te kako razumije poteškoće u kojima je ZET, ali da bi korisnici ipak trebali biti obaviješteni o promjenama u voznom redu.

Komentar smo zatražili u ZET-u iz kojega poručuju kako su informativni zasloni kakvima je opremljeno 150 stajališta u funkciji svakodnevno tijekom cijele godine te neprekidno rade već 15 godina. Stoga su, napominju, »povremeno moguće tehničke poteškoće«.

Točnost zaslona ovisi o više faktora

Tvrde da točnost prikaza podataka o planiranim dolascima autobusa i tramvaja »prosječno iznosi oko 95 %«. Ona ovisi o više faktora, navodi se u obrazloženju iz Zagrebačkog električnog tramvaja d.o.o. 

»Prvotno je nužno da nesmetano funkcioniraju svi elementi sustava, kao i sami uređaji. Bilo kakva poteškoća na međusobno povezanim uređajima unutar ovog složenog sustava, utjecat će na točnost prikaza dolaska vozila na informativnom stajališnom zaslonu, no u takvim se situacijama u najkraćem mogućem roku otklanjaju eventualne tehničke zapreke. Također, dolazi li na trasama linija do iznenadnog usporavanja ili zaustavljanja prometa, postoji mogućnost odstupanja od predviđenih vremenskih parametara koji se trebaju prikazati«, pojašnjavaju u ZET-u.

Podsjećaju kako se upravo provodi projekt modernizacije sustava za nadzor i upravljanje prometom u sklopu kojeg se vozila opremaju suvremenijim informativnim zaslonima. Dodaju i kako se provode aktivnosti na pripremi podataka koji će građanima omogućiti praćenje vozila u realnom vremenu, čime će se doprinijeti jednostavnijem korištenju javnog gradskog prijevoza. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni