Pure Bach – glazbeni užitak za ljubitelje klasike

Pure Bach – glazbeni užitak za ljubitelje klasike

Uz odličnu glazbu, predstavit će i sjajni niz mladih glazbenih talenata

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u četvrtak 7. travnja zagrebački orkestar mladih održat će koncert nazvan Pure Bach. Više od sat vremena veličanstvene glazbe velikoga leipziškog majstora – Johanna Sebastiana Bacha – doživljaj je koji ljubitelji velikog skladatelja ne smiju propustiti!

Veličanstvena Prva orkestralna suita i neponovljivi Koncert za dvije violine u d-molu, a usto još jedna prava glazbena poslastica – svečani Oratorij u slavu Kristova uskrsnuća za posebno nadahnuće – istinska su remekdjela u kojima će uživati svi ljubitelji dobre glazbe.

A uz odličnu glazbu, program koncerta predstavit će i sjajni niz mladih glazbenih talenata, počevši s dvije violinistice u Bachovu koncertu – Teodorom Sucala Matei i Ivanom Duvnjak, a zaključno s četvero nadarednih vokalnih solista: Antonijom Dunjko, Sonjom Runje, Josipom Čajkom te Davidom Šebom.

Izvedbu Bachova oratorija uveličat će i članovi renomiranoga zagrebačkog zbora Ivana pl. Zajca – a svi pod vodstvom mladoga i uspješnog maestra Davora Kelića koji se već potvrdio na koncertnoj, kao i na opernoj sceni.

Sjajni mladi solisti, brojni pjevači i glazbenici ZOM-a… Ujedinjeni u programu Pure Bach – u utorak 7.04. u dvorani Lisinski. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni