Punionice za električna i hibridna vozila od danas i u javnim garažama

Punionice za električna i hibridna vozila od danas i u javnim garažama

Punionice se nalaze u javnim gradskim garažama Tuškanac, Langov trg, Petrinjska, Kvaternikov trg i Gorica, a istodobno mogu puniti dva vozila

Otvorena je prva punionica za električna i hibridna vozila u javnim garažama na Tuškancu, koja je jedna od ukupno pet punionica na kojima će od danas Zagrepčani moći besplatno puniti svoje automobile u javnim gradskim garažama (Tuškanac, Langov trg, Petrinjska, Kvaternikov trg i Gorica).

„Ovo je dokaz da korespondiramo sa suvremenim europskim metropolama“, rekao je gradonačelnik Milan Bandić pozvavši sve vlasnike električnih vozila da za vrijeme parkiranja u garaži besplatno pune automobile. Dodao je i kako je uvjeren da će u narednom razdoblju Zagreb, kao ekološki osviješten grad, prednjačiti po broju električnih i hibridnih automobila u Hrvatskoj, a trenutno ih ima stotinjak.

Voditeljica Zagrebparkinga Ana Preost naglasila je kako je projekt realiziran u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je financirao 40% ukupne vrijednosti.

Pet punionica vrijednih ukupno 168.000 kn, nalazi se u javnim gradskim garažama te istodobno mogu puniti dva vozila. Ovisno o vrsti i proizvođaču, prosječno vrijeme punjenja je oko 5 sati, a postavljene punionice jačine su 22kW, odnosno maksimalnog kapaciteta za brzu punionicu za javne prostore. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni