Puknuće cjevovoda u Selskoj izazvalo prometni kaos

Puknuće cjevovoda u Selskoj izazvalo prometni kaos

(Foto: Claudia Čović / Izvor: www.index.hr)

Zbog puknuća magistralnog cjevovoda na dijelu Selske ceste, između Baštijanove i Planinske, od ranog jutra je prekinut promet Selskom cestom na dijelu od Baštijanove do Zagorske, a zatvorena je i Krapinska od Čakovečke do Selske.

Zbog nastale situacije preusmjerena je ZET-ova autobusna linija 109 koja sada vozi obilazno Zagorskom, Golikovom i Baštijanovom do Selske te dalje uobičajenom trasom, a prometna policija preusmjerava i osobna vozila. Na prilaznim se koridorima zoni ograničenog prometa očekuju gužve, a već sada se vozi sporije na širem području radova. Kako se doznaje, saniranje štete bi moglo potrajati cijeli dan. Uzrok puknuća u ovom trenutku još uvijek se ne zna, no radnici smatraju da je razlog – dotrajalost cijevi.

Osim kolnika poplavljena su i okolna dvorišta stambenih objekata na Trešnjevci. U poplavi je oštećen dio kolnika Selske ceste.

Promet Selskom cestom je do daljnjega obustavljen dok se ne završe radovi na sanaciji nastale štete na čemu su angažirane dežurne ekipe tvrtke Vodoopskrba i odvodnja, Zagrebački holding d.o.o. – Podružnica Zagrebačke ceste, četiri Dobrovoljna vatrogasna društva Vatrogasne zajednice Grada Zagreba i Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba s ukupno 20 vatrogasaca.

Mjesto događaja osigurava policija, koja će zajedno sa službenicima prometnog redarstva Grada Zagreba regulirati promet na okolnim prometnicama, navode iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Prema zaprimljenoj informaciji od Županijskog centra 112 Zagreb jutros oko 04:30 sati na dijelu prometnice Selske ulice,…

Objavljuje Ured za upravljanje u hitnim situacijamaČetvrtak, 13. rujna 2018.

Isporuka vode privremeno je obustavljena potrošačima Voltinog naselja, a moguće je da će biti poteškoće s opskrbom vode i u okolnim naseljima. Na terenu su cisterne s pitkom vodom te interventne ekipe tehničkih službi, navodi se u službenoj obavijesti Ureda.

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je dojavu o puknuću cjevovoda jutros oko 04:30 sati. (zg-magazin)