Pučko otvoreno učilište provodi besplatne prekvalifikacije za nezaposlene

Pučko otvoreno učilište provodi besplatne prekvalifikacije za nezaposlene

Upisi traju do 15.10.2018. godine

Pučko otvoreno učilište Zagreb u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Zagrebačkim holdingom d.o.o., Novim sindikatom i udrugom Zemljani – Are You Syrious? provodi U projekt “ZG KOMPAS – KOMPetencije Aktivnih Sudionika obrazovanja“.

Cilj projekta je razvoj i provedba prilagođenih programa osposobljavanja za nezaposlene osobe pripadnike ranjivih skupina te njihovo osnaživanje za aktivaciju i ulazak u svijet rada. Namijenjen je nezaposlenim osobama koje su pripadnici jedne od ciljnih skupina: mladi do 29 godina starosti, žene, osobe od 50 godina starosti ili više, korisnici zajamčene minimalne naknade i azilanti.

Polaznici mogu odabrati jedan od besplatnih programa osposobljavanja:

KUHAR/ICA

KONOBAR/ICA

VRTLAR/ICA

NJEGOVATELJ/ICA STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA

GERONTODOMAĆIN/ICA

DADILJA

Upisi traju do 15.10.2018. godine!

Prijave na e-mail zgkompas@pou.hr, a dodatne informacije pozivom na 01 6003 055.

Osim programa osposobljavanja, polaznici će sudjelovati u radionicama Kluba za zapošljavanje, u programima novorazvijenih modula komunikacijskih vještina, osnovama radnoga prava i rada u interkulturalnom okruženju, a za azilante će se izvoditi modul hrvatskog jezika te posebne konzultacije. Polaznici će naučiti pisati životopis te se pripremiti za razgovor za posao.

Projektom se polaznicima također omogućuje stjecanje sveobuhvatne edukacije koja, uz stjecanje stručnih i praktičnih znanja, obuhvaća i treninge mekih vještina te temeljitu pripremu za izlazak na konkurentno tržište rada.

Planirano je uključivanje 60 pripadnika ciljnih skupina.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a EU potpora iznosi 100% ukupnog proračuna projekta od 984.413,37 kuna. ​Zagrebački holding će kroz podružnice Vladimir Nazor, Gradska Groblja i Zrinjevac, sudjelovati u osiguravanju prakse za 10 vrtlara, 10 konobara te 10 kuhara. Također sudjeluje u razvoju komunikacijskog modula i izradi Priručnika za nezaposlene.

Više detalja dostupno je na www.zgkompas.pou.hr

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni