Puckalice za stres imaju novu formu

Puckalice za stres imaju novu formu

Jedan je sveučilišni profesor objavio istraživanje u znanstvenom magazinu na temu prednosti istiskivanja zračnih mjehurića u stresnim situacijama. Tako je istraživanje potvrdilo kako su se osobe nakon istiskivanja zračnih mjehurića osjećale manje umorne, mirnije i odmornije

Sigurno ste barem jednom u svom životu pronašli foliju sa zračnim mjehurićima ili popularne puckalice. Vrlo često su puckalice omotavale nove audio uređaje, tako da su znale štititi upravo kupljenu muzičku liniju, televizor ili sada već zaboravljeni walkman. Od kada su zračni mjehurići ili popularne puckalice postale dio industrije 60-ih godina prošlog stoljeća, puno se toga promijenilo, a danas su stigle i nove inovacije kao što su pakiranja koja se rade od korijena gljiva.

Rijetko se može čuti da ljudi razgovaraju sa strašću o materijalima za pakiranje proizvoda. Kutije, trake, plastične pjene su zaista dosadne. Ali folije sa zračnim mjehurićima? One su rock zvijezda u svijetu pakiranja s neusporedivim kulturnim pečatom. Popularne puckalice zaludile su mnoge. Tako su učenici iz jedne srednje škole iz New Jerseya oborili i svjetski rekord u istovremenom istiskivanju zračnih mjehurića iz folije.

Washington Post prenosi kako je jedan sveučilišni profesor objavio istraživanje u znanstvenom magazinu na temu prednosti istiskivanja zračnih mjehurića u stresnim situacijama. To je istraživanje potvrdilo kako su se osobe nakon istiskivanja zračnih mjehurića osjećale manje umorne, bile su mirnije i odmornije.

Iako je istiskivanje toliko voljenih mjehurića zanimljivo za sve koji su se u tome okušali, neka nova, „zelenija“ i ekonomičnija riješenja zamijenjuju ovaj plastični oblik. Tako su zračni mjehurići pali na manje od 15 posto uporabe u zaštiti proizvoda Sealed Aira, kompanije koja je izumila zračne mjehuriće 60-ih godina prošlog stoljeća.

Novi zračni mjehurići

Zračni mjehurići ipak imaju i nedostatke. Oprema za njihovu proizvodnju je nevjerovatno ogramna, a kako se radi o zračnim mjehurićima, oni zauzimaju puno prostora prilikom transporta, ali i u skladištima kupaca koji ih koriste za svoje proizvode.

Novi „Zračni I.B.“ je alternativa postojećim zračnim mjehurićima. On nije napuhan i to može biti tek kada klijent to odluči. Još je jedna stvar drugačija kod novog „Zračnog I.B.-a“, a to je da se zračni mjehurići ne mogu samo tako istisnuti, već je potreban oštar predmet kako bi se uspjelo u tome. Dokaz za to je marketinška promocija u kojoj je tvrtka angažirala Grahama Hicksa, natjecatelja u poznatom sportu „Najjači čovjek“, koji je vukao tegljač preko novih mjehurića. Čak niti nakon toga mjehurići nisu popucali.

Proizvođači napominju kako su mjehurići međusobno povezani, tako da ne mogu puknuti ukoliko se ne probuše oštrim predmetom. Ipak u industriji pakiranja, zabava je žrtva inovacije. Naposlijetku ipak je Sealed Air dio industrije pakiranja, a ne zabave. Tijekom 70-ih godina prošlog stoljeća kompanija je započela s proizvodnjom stiropornih granula kao načina za pakiranje osjetljivih predmeta. No, s vremnom se shvatilo kako će plastika i zrak zauzimati manje prostora na odlagalištima otpada od pjenastih stiropornih granula. Cilj je ipak održivost.

Sealed Air je doživio veliki pad 2012. godine kada je odobrena tehnologija „Ecovative“, koja se zasniva na nejestivom poljoprivrednom otpadu kao što su stabljike kukuruza, ljuske i korijen gljiva. Sastojci poljoprivrednog otpada se miješaju, izliju u željeni kalup u kojem rastu kroz nekoliko dana. Nakon nekog vremena dobiva se proizvod koji se koristi za pakiranje.

No, vodstvo Sealed Aira tvrdi kako su otvoreni za svaku tehnologiju, koja ima potencijal poboljšati uslugu pakiranja proizvoda. (zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni