Pučka kuhinja na Svetom Duhu dobila račun za plin od 25.000 kuna!

Pučka kuhinja na Svetom Duhu dobila račun za plin od 25.000 kuna!

Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu dobila je račun za plin u iznosu od oko 25.000 kuna za prosinac 2021., a zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec jučer je najavila da će Grad podmiriti razliku za enormni račun.

Dolenec je gostujući u emisiji RTL Danas kazala da Pučka kuhinja Sv. Antun Padovanski pruža izuzetno važnu uslugu našim sugrađanima, a to je oko 400 obroka dnevno.

»Da je važna Gradu Zagrebu jasno je iz toga što grad financira pučke kuhinje od 2004. godine, a u proračunu za ovu godinu predviđeno je za njih 700 tisuća kuna«, kazala je.

Dodala je da će se vidjeti koliki će računi biti narednih mjeseci, hoće li biti ovako visoki. Podsjetimo, pučka kuhinja je ranije imala račune niže od 6000 kuna, a sada je stigao račun od 25 tisuća kuna.

Na upit zašto je pučka kuhinja registrirana kao poduzetništvo, odgovorila je da nije sigurna kako su ustanove kategorizirane.

Voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu, fra Vladimir Vidović je na svom Facebook profilu objavio usporedbu računa za prosinac 2002. i prosinac 2021. godine.

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni