Pucar savladao Korejca Minhoa, dobar početak za Jeger i Marin

Pucar savladao Korejca Minhoa, dobar početak za Jeger i Marin

Također, treba spomenuti i dvije pobjede Roka Tošića, nakon to je bez većih problema svladao Korejca Kim Doyuba (4:0), protiv Argentinca Tabachnika morao se pošteno oznojiti

U zagrebačkom Domu sportova u utorak je počeo Zagreb Open, međunarodno natjecanje u kojem se natječu stolnotenisači iz 40 zemalja svijeta. Među najzapaženijim rezultatima prvog dana seniorskih kvalifikacija je pobjeda Tomislava Pucara, koji je nakon neizvjesnih sedam setova bio bolji od Korejca Kanga Minhoa. Korejac je u jednom trenutku vodio 3:2, da bi Pucar preokrenuo i u odlučujućem setu slavio sa 15:13!

Također, treba spomenuti i dvije pobjede Roka Tošića, nakon to je bez većih problema svladao Korejca Kim Doyuba (4:0), protiv Argentinca Tabachnika morao se pošteno oznojiti. U jednom trenutku je gubio 3:1, da bi potom nanizao tri seta i potvrdio prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini,a samim time i dodatne kvalifikacije. Prva mjesta u svojim skupinama osvojili su još Miho Simović i Ronald Ređep.

Kod stolnotenisačica pothvat dana pripao je Mateji Jeger. Ne samo jer je ostvarila dvije pobjede (jedna u seniorskoj konkurenciji, jedna u U-21), već što je do tih uspjeha došla dan nakon što je imala prometnu nesreću s automobilom i pritom »zaradila« trzajnu ozljedu vrata!

U seniorskoj je konkurenciji Jeger je pobijedila Slovenku Zeru sa 4:2, a za prolazak mora svladati Brazilku Yamadu, ali potom i biti odlična u dodatnim kvalifikacijama.

Dobar nastup ostavrila je i Ema Marn. Ona je u seniorskim kvalifikacijama pobijedila Šveđanku Moskowits (4:0), ali je u drugom susretu upisala poraz od Ruskinje Trosgneve sa 4:0. identičan uspjeh ponovila je na turniru do 21 godine i to sve igrajući ozlijeđena.

Također, vrlo dobar nastup ostvarila je u paru, zajedno s Andreom Pavlović prošla je 1. kolo kvalifikacija. Taj uspjeh je veći kad znamo da su pobijedile Čileanke Castellano i Vega (3:2). Te dvije Čileanke su na nedavnom SP-u iz turnira izbacile u 1. kolu naše Petek i Tian Yuan sa 4:3!

Cjelokupni rezultati su dostupni na mrežnim stranicama Hrvatskog stolnoteniskog saveza. (zg-magazin / hsts)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni