Ptujski Kurenti posjetili Milana Bandića

U posjet Zagrebu došli smo sa željom da vam donesemo sreću i blagostanje i otjeramo sve što je loše, rekao je načelnik Čelan te pozvao gradonačelnika Bandića i građane Zagreba na tradicionalno 53. kurentovanje u Ptuju

„Dobro nam prihajali prijatelji! Hvala vam što ste došli i što i na ovaj način povezujemo grad Zagreb s prijateljskim, tek 50-ak kilometara udaljenim, gradom Ptujem.“ Tim je riječima zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak ujutro u Gradskoj upravi pozdravio goste iz Ptuja, poznate Kurente, na čelu s načelnikom gradske općine Ptuj Štefanom Čelanom.

U posjet Zagrebu došli smo sa željom da vam donesemo sreću i blagostanje i otjeramo sve što je loše, rekao je načelnik Čelan te pozvao gradonačelnika Bandića i građane Zagreba na tradicionalno 53. kurentovanje u Ptuju, koje će se održati od 3. do 12. veljače.

Ptujsko kurentovanje jedno je od najvećih međunarodnih karnevalskih festivala u Srednjoj europi, a ove godine obilježava 140. obljetnicu prve gradske povorke u Ptuju. (zgm)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni