„Ptice – savršenstvo ljepote“

„Ptice – savršenstvo ljepote“

Izložbu „Ptice – savršenstvo ljepote“ čini 80 fotografija nastalih od 2007.  godine do danas. Fotografije su slikane diljem Europe, od Poljske, preko Portugala i Španjolske do Hrvatske i Crne Mlake

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije organizira ciklus izložbi fotografija veleposlanika Republike Poljske u Republici Hrvatskoj Macieja Szymańskog  pod nazivom „Ptice – savršenstvo ljepote“. Izložba će bit postavljena u svim gradovima Zagrebačke županije a otvorenje ciklusa će biti  10. travnja 2014. godine s početkom u 20 sati, u Jastrebarskom, u žitnici dvorca Erdody.

Izložbu „Ptice – savršenstvo ljepote“ čini 80 fotografija nastalih od 2007.  godine do danas. Fotografije su slikane diljem Europe, od Poljske, preko Portugala i Španjolske do Hrvatske i Crne Mlake.

maciej_patkeIzložba je zbog svoje neuobičajene teme zanimljiva ne samo kao fotografski događaj nego za sobom povlači i ozbiljan edukacijski potencijal. Autor Maciej Szymański nam otkriva ljepotu jednog potpuno novog svijeta, njegovu kompleksnost i životnost. Akteri izložbe, ptice, fotografirani su u različitim meteorološkim uvjetima, godišnjim dobima i stadijima aktivnosti, na tlu, u vodi i u zraku. Fotografiranje ptica spada među najteže fotografske aktivnosti. “Modeli” su izuzetno plašljivi, vrlo pokretni i aktivni, a često obitavaju na teškim i nepristupačnim terenima. Maciej Szymański veliki je zaljubljenik u prirodu, promatranjem ptica se bavi više od 25 godina, a fotografira intenzivno zadnjih 10-ak godina.

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije poziva sve građane da dođu, razgledaju izložbu i uživaju u „savršenstvu ljepote“. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni