“Ptičar” s Cvjetnog

“Ptičar” s Cvjetnog

(Foto: Boris Jagačić)

Ovih smo dana na Trgu Petra Preradovića, popularnom Cvjetnom, naišli na gospodina koji prijateljuje s tamošnjim golubovima. Gradske ptice ponašale su se kao da su njegovi kućni ljubimci. Po nekoliko njih slijetalo mu  je na ruke, dok je on s njima komunicirao. U jednom trenutku, upravo kad smo okidali fotografiju jedan se golub “osokolio” te nam sletio na fotoaparat, ali se ubrzo vratio svom omiljenom pajdašu koji s njima gaji poseban odnos.

Iako su zagrebački golubovi naviknuti na ljude i prilično pitomi, ovako nešto se ipak ne viđa svaki dan. Je li tajna u hrani koju je za njih donio ili se jednostavno radi o nekakvim posebnim »vibracijama« koje širi simpatični »ptičar s Cvjetnog«, nismo uspjeli razaznati. No prizor je bio uistinu upečatljiv, jer ni mnoge kućne ptice ne iskajuju toliku bliskost s vlasnicima.

(zg-magazin)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t