Prvo mjesto za rumunjski film o Zagrebu!

Prvo mjesto za rumunjski film o Zagrebu!

Na netom završenom Baku International Tourism Film Festival (Međunarodnom festivalu turističkog filma), održanog u glavnom gradu Azerbajdžana, rumunjski film o Zagrebu osvojio je prvo mjesto, u kategoriji TV reportaže.

Film pod nazivom „Zagreb, a city-break“ nastao je kao rezultat studijskog putovanja rumunjske TV ekipe kanala Travel Mix, u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, a u sastavu: Madalina Neagoe – producentica te Gheorge Ion – snimatelj. Reportaža koja prikazuje sve najbitnije vedute te atrakcije Zagreba i okolice, snimljena je u srpnju prošle godine, traje 42 minute, sinkronizirana je na engleski jezik, a dostupna je na:

Iz Turističke zajednica grada Zagreba poručuju kako konstantno rade na promociji hrvatske metropole. „Sustavnom promocijom, suradnjom s medijima diljem svijeta, organizacijom posebnih promocija te nastupima na turističkim sajmovima i kongresnim burzama, grad Zagreb se premetnuo u jedan od obaveznih lokaliteta za posjetiti u Hrvatskoj. Suradnja s medijima, kako stranim tako i s domaćim, najznačaniji je oblik promocije turističke destinacije, a odvija se kroz organizaciju studijskih putovanja, konferencija za novinare te internet – web stranice, newsletter, press release. Prepoznajući važnost online i offline komunikacije te promocije, TZGZ sustavno, temeljito i s dugoročnim ciljevima stvara prepoznatljivu sliku Zagreba u svijetu, a ovakvi pozitivni rezultati nas raduju jer odaju prizanje našem radu“, navode u TZGZ. (zg-m)