Prvi Zagrebački obrtnički sajam

Prvi Zagrebački obrtnički sajam

Prvi Zagrebački obrtnički sajam održat će se od 21. do 24. travnja na Zagrebačkom velesajmu u paviljonima 7 i 7a gdje će se na jednom mjestu okupiti  obrtnici iz Zagreba i Zagrebačke županije. Obrtnici će prezentacijom svojih zanimanja predstaviti prošla vremena u obrtništvu, kao i postignuća i nove trendove u današnjoj proizvodnji i uslugama te ono što bi moglo uslijediti u skorijoj budućnosti. Ulaz na Sajam je slobodan.

U posljednjih deset godina broj obrtnika se poprilično smanjio, tako da je Sajam zamišljen kao promocija obrtničkih zanimanja među mladima, kako bi se kod mladih povećao interes za u upis različita obrtnička zanimanja.

Zanimljivost Sajma je takozvani “Vremenski tunel” koji povezuje prošlost i sadašnjost, odnosno budućnost obrta, gdje će posjetitelji moći upoznati način rada i vidjeti različita zanimanja i proizvode, kako iz prošlosti tako i iz sadašnjosti.

Posjetitelje očekuju brojni zanimljivi programi, nagradne igre za osnovnoškolce i srednjoškolce,  prezentacije koje će predstaviti novi, kreativniji pristup promocije obrtništva i obrtničkih zanimanja, kao i predstavljanje frizera i kozmetičari kroz programe „Groznica subotnje večeri“, natjecanje kozmetičara „Zlatni ruž“  te „Show frizera“.

Važno je napomenuti da će se na Sajmu posebno istaknuti građevinska struka, djelatnosti taksi struke, prijevozničkih struka, kao i ugostiteljske struke sa zagrebačkim delicijama.

Zlatari, krojači, klobučari, proizvođači suvenira i postolari na licu će mjesta prezentirati svoj rad.

1. Zagrebački obrtnički sajam je mjesto okupljanja, druženja i razmjene informacija među onima koji se bave obrtničkim zanimanjima ali i svima onima koji žele postati obrtnici.

(Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni