“Prvi stanovi u Podbrežju useljivi već u listopadu!”

“Prvi stanovi u Podbrežju useljivi već u listopadu!”

Zadovoljan tempom i dinamikom kojom se odvijaju radovi, gradonačelnik Milan Bandić u obilasku lokacije Podbrežje komentirao je kako će do listopada biti dovršene dvije, a do kraja još dvije zgrade sa ukupno šesto stanova, te će one biti useljive odmah.

Nadodao je kako se očekuje da će se u njih useliti već u  siječnju, veljači i ožujku sljedeće godine 2500 do 3000 ljudi,  a da paralelno s tim započinje i izgradnja škole i vrtića u koje će mališani moći krenuti od školske godine 2018. / 2019. Pritom je napomenuo: “Poanta je da se mladi ljudi zadrže u Zagrebi i Hrvatskoj”.

Na njegove riječi, nadovezao se i direktor  Zagrebačke stanogradnje Željko Horvat. Smatra kako je  cijelo naselje, koje će u konačnici imati 1800 stanova energetskog certifikata visoki B sa svim popratnim sadržajima, zamišljeno kao pješačka i rekreativna zona s pješačkim i biciklističkim stazama.  Horvat smatra kako će se već u drugoj fazi početi graditi kulturni centar, bazenski kompleks, još jedan vrtić, zdravstvena stanica i ostali javni sadržaji.

Treba napomenuti, kako je Grad preko programa nadležnog gradskog ureda osigurao sredstva za izgradnju prometne mreže Avenije Većeslava Holjevca, Cimermanove ulice, Vatikanske, Horvatove kao i servisnih ulica samog naselja čime se u potpunosti dovršava dostatna kapacitiranost prometnih tokova ovog dijela Novog Zagreba. Osim toga, za cijelo naselje planirani su upušteni zeleni otoci sa sustavom lifta. ( Zg magazin)