Prvi hrvatski festival tradicijskih sireva

Prvi hrvatski festival tradicijskih sireva

Cilj Festivala je okupljanje, edukacija, promocija i prodaja tradicijskih sireva koji se proizvode na obiteljskim gospodarstvima

Prvi hrvatski festival tradicijskih sireva održat će u subotu 7. studenoga na zagrebačkom trgu bana Jelačića.

Savez udruga malih sirara Republike Hrvatske »SirCro« u suradnji sa Savjetodavnom službom, Hrvatskom poljoprivrednom agencijom i Hrvatskim savezom uzgajivača ovaca i koza, a uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i financijsku pomoć Ministarstva poljoprivrede organizira Prvi hrvatski festival tradicijskih sireva u Zagrebu. Festival počinje u petak, kada će se u hotelu International održati savjetovanje malih sirara te će biti podijeljene diplome za ocjenjene kravlje sireve.

Cilj Festivala je okupljanje, edukacija, promocija i prodaja tradicijskih sireva koji se proizvode na obiteljskim gospodarstvima.

Građanima će se u subotu na Trg predstaviti mnogobrojni proizvođači sireva, čiji će se proizvodi moći kupiti, ali i degustirati. Promotivna pordaja sireva počinje u 09.00 sati, a ne bi li se što bolje predstavili, proizvođači će se potruditi ukrasiti svoje štandove koji će se u 10 ujutro i ocjenjivati a nakon toga slijedi ocjenjivanje sireva.

Raspored događanja, subota 7. studenoga, Trg bana Jelačića:

09.00 – otvorenje Festivala

10.00 – 11.00 – ocjenjivanje sireva

11.00 – 11.30 – proglašenje najboljeg štanda i najboljeg sira

11.30 – 12.00 – degustacija zalogajčića od sira (Ugostiteljsko turističko učilište, Zagreb)

12.00 – 12.30 – nagradna igra (pogađanje težine sira), nagrada – sir (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni