Prvi aditiv za zaštitu armature od korozije dobio CE certifikat

Prvi aditiv za zaštitu armature od korozije dobio CE certifikat

Ekološki dodatak betonima na bio-bazi koji sprječava koroziju metala u betonu MCI® 2005 korporacije Cortec dobio je CE certifikat. Mnogi proizvodi danas zahtijevaju CE certifikat prije nego što budu ponuđeni potrošačima u zemljama Europske unije i zemljama europskog ekonomskog područja. Ovaj certifikat dokazuje da je proizvod ocijenjen prema relevantnim direktivama i u pogledu sigurnosnih, zdravstvenih i ekoloških zahtjeva.

CE certifikat osigurava usklađenost sa standardima zaštite zdravlja, sigurnosti i zaštite okoliša za proizvode koji se prodaju unutar Europskog gospodarskog prostora (EGP). Certifikat je izdao Institut građevinarstva Hrvatske, a svaki certifikat IGH-ovih laboratorija važeći je bilo gdje u Europi.

CorteCros, tvrtka kćer Cortec korporacije, proizvodi MCI® 2005 u Splitu. CorteCrosov logističko-distributivni centar nedavno proširio je svoj proizvodni pogon te skladišne kapacitete i time je postao glavni Europski proizvodni i distributivni centar kemijskih proizvoda za zaštitu od korozije pod licencom Cortec® korporacije.

Korozija je propadanje materijala tijekom vremena i uzrokuje ozbiljna oštećenja metala u betonskim konstrukcijama što može rezultirati teškim nesrećama i vrlo je opasno. Zbog toga razvoj i odabir antikorozivne zaštite u građevini zahtijeva vrlo ozbiljan pristup. Konstrukcije zaštićene MCI®-om imat će jaču otpornost na koroziju, a time i znatno dužu trajnost.

MCI® 2005 je tekući inhibitor na bazi amina kao dodatak armiranim betonima i sanacijsko-zaštitnim mortovima za zaštitu armature od korozije uzrokovane kloridima, karbonatizacijom i agresivnim atmosferilijama i otopinama. Ovaj ekološki proizvod na organskoj je bazi i nije otrovan. Po NSF Standardu 61 odobren je za korištenje u područjima pitke vode. Zamiješan u beton odnosno reparaturni cementni mort MCI® -2005 tijekom vremena migrira kroz betonsku strukturu do armature gdje kemijski reagira tvoreći na površini armature gusti nepropusni i vrlo rezistentni sloj koji štiti armaturu od klorida i drugih agresivnih supstancija.

 Neke od prednosti MCI® 2005:

  • Omogućuje projektantima, investitorima, vlasnicima, državnim organima drugim subjektima produženje životnog vijeka svih vrsta armirano-betonskih konstrukcija
  • Štiti armaturu od korozije utjecajem štetnih agresivnih supstancija i klorid u svim AB-konstrukcijama uključivo i u najgušćim betonskim strukturama.
  • Na organskoj bazi, neotrovan i ekološki neutralan.
  • Testiran u laboratorijima i gradilištima širom svijeta.
  • Štiti armaturu od anodnih i katodnih procesa korozije. (pr)
Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni