Prvenstvo u bandmintonu, tradicijsko indijansko tkanje, izrada čarobnih štapića

Prvenstvo u bandmintonu, tradicijsko indijansko tkanje, izrada čarobnih štapića

foto: Ministarstvo magije

KAMO ZA VIKEND

9.Ožujka
ZAGREB
KVALIFIKACIJE PRVENSTVA GRADA ZAGREBA U BADMINTONU – SŠ
U petak, na Zagrebačkom velesajmu održat će se kvalifikacije Prvenstva Grada Zagreba u badmintonu za djevojke i mladiće srednjih škola. Četiri prvoplasirane ekipe iz kvalifikacija plasirat će se u Završnicu Prvenstva Grada Zagreba.
RESTAURANT WEEK AT THE WESTIN ZAGREB
Već tradicionalno, The Westin Zagreb sa zadovoljstvom sudjeluje u poznatoj gastro manifestaciji Tjedan restorana koja će se održati od 9 do 19. ožujka. Od hrvatskih specijaliteta do internacionalnih delicija; otkrijte ovogodišnje izdanje našeg menija povodom Tjedna restorana. Otkrijte jelovnik:

http://www.westinzagreb.com/hr/tjedan-restorana , dok za rezervacije kontaktirajte: Westin.zagreb@westinzagreb.com or +385 (0)1 4892 000.

TRADICIJSKO TKANJE NAVAJO INDIJANACA I KONAVOSKI VEZ
U sklopu projekta BAŠTINA KOJA PRIČA PRIČE Hrvatsko-američko društvo poziva Vas na interaktivnu prezentacijsku radionicu tradicijskog tkanja Navajo Indijanaca (SAD) i Konavoskog veza (HR) koje će se održati u petak, 9. ožujka 2018., od 17 do 19 sati, u Etnografskom muzeju, Trg Mažuranića 14.

Interaktivne prezentacijske radionice vodit će:
– Gospođa TahNibaa Naathaanii, Navajo Indijanka (u petoj generaciji Navajo tkanja)
– Gospođa Sara Rupert, suradnica u Navajo radionicama
– Gospođa Antonija Rusković Radonić, ravnateljica Muzeja i galerija Konavala

Prezentacijske radionice sadrže aktivnosti:
– Uvodno predavanje s filmom o Navajo kulturi i tradicijskoj vještini tkanja ( na engl. jeziku)
– Uvodno kratko predavanje o umijeću Konavoskog veza
– Interaktivne prezentacijske radionice Navajo tkanja i Konavoskog veza (izvlačenje svile) koje vode i usmjeravaju voditeljice

Radionica se odvija na engleskom i hrvatskom jeziku. U okviru ovog projekta pogledajte izložbu ”Utkane poruke” u Muzeju za umjetnost i obrt, Trg Republike Hrvatske 10, u Zagrebu.
Za više informacija stojimo Vam na raspolaganju na 091/ 2422 343. Zbog ograničenog broja sudionika, molimo Vas da Vaše prijave dolaska obvezno javite na mail: info@cas.hr ili na tel 01/ 2422 343 (gospođa Biserka Lovrečić i Marijana Tadić).

10. ožujka
ZAGREB
ZAGREBAČKI PROLJETNI CENER 2018.
Utrka namijenjena rekreativcima, pogotovo onima koji će ‘zabušavati’ s treninzima tijekom zime, na kojoj ćete moći odabrati jednu od dvije staze različitih duljina – 5 ili 10 kilometara. Upravo zato, premda je službeni naziv Zagrebački proljetni cener, utrka će imati radni naslov Buđenje iz zimskog sna. Jedan ili dva mala kruga po Nasipu, ovisno i željama i mogućnostima, čine nam se idealni za provjeru mogućnosti i pripremu za utrke s većim duljinama koje slijede s kalendarskim dolaskom proljeća.

Prijave: https://registration.mylaps.com/zg-proljetni-cener/Register

Info o utrci: http://bit.ly/2jTFmCy 

Partneri utrke: Humanitarna udruga FB Humanitarci Zagreb, dok su discipline:  5 km (jedan krug preko Pješačkog mosta i mosta Slobode) i 10 km (dva kruga preko Pješačkog mosta i mosta Slobode)

IZRADA ČAROBNIH ŠTAPIĆA 2 – RADIONICA MINISTARSTVA MAGIJE
Svaki pravi čarobnjak za bacanje čarolija treba naravno i pravi čarobni štapić. Iako je opće poznato da štapić bira čarobnjaka, u ovom slučaju, na ovoj radionici čarobnjak će izabrati i izraditi svoj personalizirani čarobni štapić.
Stoga trk svi po svoje leteće metle i uputite se u vama najbližu knjižaru Hoću knjigu, bilo da se one nalaze u Zagrebu (u City Centru One West ili u Megastoreu u Bogovićevoj), Splitu (u Joker centru ili u Rijeci (u Tower centru) jer vas Ministarstvo Magije Hrvatska čeka na sve četiri lokacije.

Raspored radionica je sljedeći:
-10.03.2018. u Megastoreu u Bogovićevoj 7 u Zagrebu
-17.03.2018. u Tower centru u Rijeci
-17.03.2018. u Joker centru u Splitu
-24.03.2018. u City Centru One West u Zagrebu

Početak radionica je u 11 sati i traju sat vremena.

Broj mjesta je ograničen, a mjesto za svog malog čarobnjaka i termin možete rezervirati ispunjavanjem naše prijavnice na
https://goo.gl/forms/k9ZTSNCBVCLzLvqC3

Radionice su namijenjene djeci od 5 do 13 godina i u potpunosti su besplatne. ?