Prvašići gledali poučni mjuzikl “Đak veseljak i prometni znak”

Prvašići gledali poučni mjuzikl “Đak veseljak i prometni znak”

I ove se godine diljem Hrvatske provodi akcija »Poštujte naše znakove« što ju organizira Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Riječ je o preventivnoj akciji kojom se djecu, najugroženiju skupinu sudionika u prometu, želi educirati i zaštititi.

Ova akcija je započela još 1995., a u okviru ovogodišnjeg obilježavanja zagrebački su se prvašići danas okupili u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gdje su, između ostalog, gledali edukativni mjuzikl Đak veseljak i prometni znak u izvedbi Hrvatske glazbene mladeži.

U ime Grada Zagreba akciju je podržala zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević te je s načelnikom Policijske uprave zagrebačke Markom Rašićem djeci dijelila preventivne materijale i prigodne poklone.

»Djeca kroz zabavni i umjetnički program uče o prometu i prometnoj kulturi, što često spašava živote i smanjuje broj prometnih nesreća. Ovom se akcijom pozivaju vozači da prilagode brzinu i poštuju prometne znakove jer je sigurnost djece odgovornost svih sudionika u prometu«, naglasila je zamjenica gradonačelnika.

Osim edukativne predstave, u sklopu programa djeca su o prometnim znakovima mogla učiti kroz organizirane igre i sudjelujući u interaktivno-edukativnim prometnim radionicama te vozeći se mobilnim poligonom što je za ovu akciju postavljen ispred Lisinskog. (ZG-m)