Prtenjača zlatni na međunarodnom boksačkom turniru u Rusiji

Prtenjača zlatni na međunarodnom boksačkom turniru u Rusiji

Foto: Trostruki olimpijski pobjednik Felix Savon (Kuba), Marko Marović – supervizor turnira, dvostruki olimpijski pobjednik Oleg Saitov, zlatni Stipan Prtenjača i dvostruki olimpijski pobjednik te organizator turnira Aleksej Tiščenko

Iako je hematom na glavi rastao Stipan u borbi nije posustajao. Odrađivao je svaku rundu u svom agresivnom napadačkom stilu što se iznova pokazalo kao dobitna kombinacija

Sjajan uspjeh postigao je hrvatski boksački reprezentativac lake kategorije Stipan Prtenjača u subotu u ruskom Omsku osvojivši zlato na jakom međunarodnom turniru dvostrukog olimpijskog pobjednika Aleksjea Tiščenka. »Hrvatski tenk«, kako su ga zvali u Sibiru, protutnjao je u velikom finalu preko ruskog prvotimca Gabila Memedova, srebrnog Europljanina iz Dublina.

»Izuzetno sam ponosan na sebe. Pobijediti Rusa usred Rusije u finalu turnira i to jednu od njihovih najvećih boksačkih legendi Alekseja Tiščenka – strahovit je uspjeh. Ovih par dana u Sibiru samo su povrda kako radim kvalitetno i rezultat je morao doći«, rekao je Stipan nakon velikog finala. Uz zlatnu medalju došao je i pokal te titula najboljeg stranog boksača turnira, koju su mu dodijelile tri boksačke super-zvijezde Rusi Tiščenko i Saitov. »Ovo je ispunjenje sna svakog boksača«, zaključuje Prtenjača koji je u finalu ponovno zadivio sve bodovne suce koji su mu dodijelili jednoglasnu pobjedu nad izvrsnim članom »zbornaje komande«.

Iako je hematom na glavi rastao Stipan u borbi nije posustajao. Odrađivao je svaku rundu u svom agresivnom napadačkom stilu što se iznova pokazalo kao dobitna kombinacija. Uz promjenu garda, koja je ruskog »Roya Jonesa« iznenadila pokazao je kako ima još puno za reći u svjetskim ringovima.

»Jako sam sr zbog našeg Stipe. Napravio je čudo o kojem će se još dugo pričati. Hrvatska treba biti ponosna na njega«, javio je Bono Bošnjak Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza.

Uz sve počasti, te novčanu nagradu Sesvečanin je bio i počasni gost u VIP loži na utakmici KHL lige između Omskog Avangarda i Lokomotiva. Dodajmo još kako je ovo prvi put u modernoj Hrvatskoj kako je jedan naš boksač osvojio zlatnu seniorsku medalju. Posljednju medalju (srebrnu) u Rusiji osvojio je Marko Tomasović 2008. godine, na Svjetskom kupu. (zg-magazin)