Prtenjača, Plantić i Filipi juniorski viceprvaci svijeta

Prtenjača, Plantić i Filipi juniorski viceprvaci svijeta

Osim trojice svjetskih viceprvaka, Hrvatsku su predstavljali Filip Poturović (52 kg), Matej Šimec (64 kg), Vido Lončar (81 kg), Miljan Laković (+91 kg) i Viktorija Kramarić (60 kg). Naše boksače i boksačicu je vodio stručni tim u kojem su bili marijo Šivolija Jelica, Mario Nikolić i Franjo Kristić.

Hrvatski reprezentativci u boksu Luka Prtenjača u velteru, Luka Plantić u srednjoj i Toni Filipi u teškoj kategoriji postali su viceprvaci svijeta na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održavalo od 10. do 25. travnja u Bugarskoj.

Prtenjača se u finalu borio protiv Uzbekistanca Melikuzijeva, no nije uspio pobjediti. Osvojenim srebrom Prtenjača je izborio nastup na Olimpijskim igrama mladih, koje će se održati ovo ljeto u Kini.

Plantić, član BK Sesvete bio je vrlo blizu osvajanju najsjajnijeg odličja. Dobio je prvu rundu u meču protiv Rusa Nesterova, no Rus je dobio drugu i treću rundu te zasluženo osvojio zlato.

Filipi se u teškoj kategoriji borio u finalu protiv Kubanca Hernandeza, no pobjedu je izborio Kubanac. Hrvatska je na ovom prvenstvu osvojila ukupno 9. mjesto, od 100-ak zemalja s preko 500 natjecatelja. Osim trojice svjetskih viceprvaka, Hrvatsku su predstavljali Filip Poturović (52 kg), Matej Šimec (64 kg), Vido Lončar (81 kg), Miljan Laković (+91 kg) i Viktorija Kramarić (60 kg). Naše boksače i boksačicu je vodio stručni tim u kojem su bili marijo Šivolija Jelica, Mario Nikolić i Franjo Kristić.

(zg-magazin; Foto: facebook BK Sesvete)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni