Provedite srijedu u društvu iguane

Provedite srijedu u društvu iguane

Srijedama je nešto »divlje u zraku« u Životinjskom kutku (Vlaška 105) pa tako ovu srijedu, 13. svibnja od 10 do 18 sati u Životinjski kutak dolazi iguana iz zagrebačkog Zoološkog vrta. Ovo je visoko inteligentna vrsta guštera koja pokazuje iznimnu privrženost vlasniku te jedan od najinteligentnijih guštera.

Ova egzotična životinja postaje sve popularniji kućni ljubimac, a Divlja srijeda je prilika svima zainteresiranima da bolje upoznaju iguanu.

Životinjski kutak je mjesto na kojem građani mogu saznati sve što ih zanima o životinjama, od udomljavanja, zdravlja i prehrane ljubimaca do toga što učiniti kada se kućni ljubimac izgubi ili ozlijedi. Tamo se može dobiti i informacija o tome kako postupiti kada netko maltretira životinje, koga zvati kada se pronađe divlja životinja, gdje smjestiti ljubimca kada se ide na put, ali i gdje postoje plaže na koje se smije povesti i ljubimca.

Gotovo svaki dan u kutku je atraktivan program pa je tako svaka srijeda – Divlja srijeda u Životinjskom kutku. Tada se u kutku nalaze egzotične životinje o kojima posjetitelji mogu saznati mnogo zanimljivih informacija, a neke od životinja mogu držati u rukama.

Srijeda je posebno zanimljiva djeci koja već unaprijed zapitkuju koja će životinja posjetiti kutak, a brojne fotografije, crteži i pun kutak najbolji su znak koliko je ovaj program atraktivan. (zg-m)