Protive se predloženom modelu prodaje gradskih prostora

Protive se predloženom modelu prodaje gradskih prostora

Zagrebački HSLS smatra kako je model prodaje poslovnih prostora u vlasništvu Grada Zagreba kakav predlažu gradonačelnik Tomislav Tomašević i vladajuća koalicija »netransparentan i protutržišan«.

Iako zakon omogućuje da se prostor proda izravno najmoprimcima koji se nalaze u njemu i koji su tijekom proteklih pet godina uredno ispunjavali ugovorne obveze, pravo prvokupa dobivaju i oni koji su netransparentan i protutržišni način došli do tih prostora. Na raj način se diskriminiraju svi ostali poduzetnici, tvrde HSLS-ovci. Ističu kako Tomaševićev model time »cementira« dosadašnji klijentelistički model te izravno nanosi štetu Zagrepčanima, umjesto da se otvori nadmetanje u kojem mogu sudjelovati sve zainteresirane osobe. »Opet postoje povlašteni poduzetnici i svi drugi«, dodaju.

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a i saborski zastupnik Darko Klasić te zastupnik HSLS-a u gradskoj Skupštini Kristijan Jelić u priopćenju navode kako podržavaju prodaju imovine u vlasništvu Grada, ponajprije poslovnih prostora.

»Grad nije i ne treba biti poduzetnik, on ne može stvoriti stvarnu dodanu vrijednost. Stoga nema potrebe da u vlasništvu ima poslovne prostore koji su proteklih godina bili jedno od glavnih žarišta korupcije i klijentelizma«, poručuju.

Međutim, iako je zakonski dopušten, predloženi način nije jedini mogući, dodaju te zaključuju kako će se njime će izravno oštetiti već posrnuli gradski proračun. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni