Protiv reciklažnog centra u Podsusedu sakupljeno 7500 potpisa

Protiv reciklažnog centra u Podsusedu sakupljeno 7500 potpisa

Damjan Bogdanović, predstavnik Udruge Akson, upoznao je predsjednika Gradske skupštine s inicijativom da se Janklomir uspješno transformira iz industrijske u stambeno-poslovnu tj. mješovitu zonu

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić na primanju građana u srijedu 18. travnja primio je predstavnike Udruge za zaštitu okoliša EKO 2000 te predstavnika Udruge Akson.

U prigodi susreta predstavnici Udruge za zaštitu okoliša EKO 2000 – Veseljka Klobučarić-Pirc, Irena Deranja i Sandra Rožić, u pratnji prof. dr. sc. Želimira Ortolana, predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba uručili su peticiju koju je potpisalo 7500 građana, a kojom je izraženo nezadovoljstvo nekontroliranim odlaganjem otpada, postojanjem divljih deponija i prijedlogom za izgradnju reciklažnog dvorišta unutar prostora bivše tvornice cementare u Podsusedu. Također, tu je i problem sanacije klizišta na Kostanjeku, a istaknuli su i brojne probleme koji se tiču nedostatka komunalne infrastrukture, a koji muče stanovnike Podsuseda.

Damjan Bogdanović, predstavnik Udruge Akson, koja brine o budućem razvoju Jankomira, upoznao je predsjednika Supštine s inicijativom za koju se Udruga zauzima, a to je pronalaženje načina za uspješnu transformaciju Jankomira iz industrijske u stambeno-poslovnu zonu, tj. iz industrijske u mješovitu zonu.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić najavio je organiziranje sastanaka na navedene teme s resornim gradskim pročelnicima, a posebno je istaknuo problem sanacije klizišta Kostanjek, za koje kaže da ga treba sanirati, ali po pravilima struke: »To je jedno od tri najveća klizišta u Europi i treba ga sanirati, to je moj stav! No moramo razgovarati na koji će se način to učiniti. Nisam za to da se sanira na način da se sav otpad s divljih deponija dovozi na klizište, ali ako se to bude radilo stručno, s građevinskim otpadom s kojim se to može, onda sam za to da se sluša struka te da se sanira nožica u pasivnoj zoni klizišta kako bi se spriječila potencijalna katastrofa. Ne možemo zatvarati oči pred takvim problemom!«, kazao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni