Prosvjednici poručili da im je dosta diktature Stožera i nametanja “genocidnog cjepiva”

Prosvjednici poručili da im je dosta diktature Stožera i nametanja “genocidnog cjepiva”

Na Trgu održan “Festival slobode 2.0”

(Foto: Facbook / Festival slobode)

Komentirajući epidemiološke mjere Stožera imunolog Srećko Sladoljev je za ZG-magazin izjavio da se radi o zavjeri protiv čovjeka. „To nije rat protiv virusa, nego protiv čovjeka”, tvrdi Sladoljev

Ivana Vranješ

Inicijativa Prava i slobode u subotu je na Trgu bana Josipa Jelačića organizirala prosvjedni skup nazvan “Festival slobode 2.0”, koji je okupio oko 2000 građana iz cijele Hrvatske.

Na skupu je izraženo nezadovoljstvo epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite i cjepivom protiv bolesti COVID-19. Prozvani su i mediji zbog načina na koji izvještavaju o pandemiji.

Ogorčeni korona mjerama prosvjednici su nosili transparente :„Dosta je tiranije“, „Hrvatsku ubijaju korupcija i HDZ, a ne koronavirus“, „ Tko se boji da će patiti, već pati od onoga čega se boji“, „Cijepit ću se kad obnovite Zagreb i Banovinu”…. Skandiralo se i dječaku Nikoli koji je odbio nositi masku u osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama.

Jedan od govornika na Festivalu slobode, bivši hrvatski branitelj Vilim Karlović za ZG-magazin je rekao je da je skup organiziran zbog toga što hrvatski narod nalazi u teškoj diktaturi i izolaciji od pravih informacija.

„Želimo prenijeti poruku da se radi o agresiji, o okupaciji. Ugroženi smo od oružja koji se koristi, a to je genocidno cjepivo protiv bolesti COVID-19, a koje je potpuno eksperimentalno”, istaknuo je Karlović. Naglasio je kako nitko ne negira da bolest postoji, ali da se sve preuveličava i iskorištava kao “manipulativno oružje”.

„Festivalu sam se priključila jer sam želim poručiti da režimski službenici ne rade na korist, nego na štetu naroda. Nametnute mjere nemaju znanstveno ni medicinsko opravdanje”, izjavila je liječnica Lidija Gajski. Ustvrdila je kako postoji i za liječnike puno nejasnoća oko COVID-19 zaraze.

“PCR test nije adekvatan”

„Ova bolest se ne ponaša kao tipična respiratorska bolest, a klinička slika sadrži tolike simptome što je atipično za jednu bolest. Još nije razjašnjen njezin uzrok, etiologija, patofizilogije te postoje i nedoumice oko dijagnostike, jer PCR test nije adekvatan”, navela je Gajski. No smatra da je COVID-19 zloupotrebljen.

Komentirajući epidemiološke mjere Stožera imunolog Srećko Sladoljev je za ZG-magazin izjavio da se radi o zavjeri protiv čovjeka.

„To nije rat protiv virusa, nego protiv čovjeka”, tvrdi Sladoljev.

Podršku Festivalu slobode dao je i vlasnik teretane na zagrebačkoj Trešnjevci Andrija Klarić koji je prekršio odluku Stožera o zabrani rada. Naglasio je kako je već prošlo godinu i pol dana od početka COVID -19 pandemije u Hrvatskoj, a još se ne nazire njezin kraj.

„Nitko nam ne može reći kad će ona završiti. Dapače, stvari se zaoštravaju. Od 1. listopada se i zdravstvenim djelatnicima uvjetuje da smiju raditi pod određenim uvjetima. To je apsolutno kršenje ljudskih prava. Nakon toga će slomiti socijalu, prosvjetu, a onda sve ostale”, kazao je Klarić. Dodao je kako nije neosporno da bolest uzrokovana SARS-CoV-2 virusom postoji, ali smatra da je sporan način borbe protiv nje, odnosno učinkovitost poduzetih mjera. Doao je kako je upitna i efikasnost cjepiva.

“Ako je cjepivo efikasnu, čemu tolike doze?”

„Ako je nešto tako efikasno, zašto mora biti i treća doza? U Izraelu najavljuju četvrtu dozu. Ako je nešto efikasno ne moramo se svake godine cijepiti”, izjavio je Klarić. Nejasno mu je zašto nema javne rasprave o cjepivu iako je to prevažno pitanje da bi se vjerovalo samo jednoj strani.

Jedan od prosvjednika Mario Paradžik smatra da nema nikakve potrebe za epidemiološkim mjerama.

„Bolest COVID-19 nije takva kakvu nam ju prezentiraju. Možda se radi o jačoj gripi, a u pozadini je nešto sasvim drugo”, kazao je Paradžik. Poručio je da ne treba provoditi pritisak na ljude da se cijepe, već neka svako donese odluku prema svom izboru.

Dvije prosvjednice poručile su kako tjeranje djece na obavezno nošenje maski u školama i pridržavanje socijalne distance negativno utječe na njihov psihofizički razvoj. Uz to, tvrde da ometaju i normalno disanje.

Epidemiološke mjere kritizirala je i studentica fizioterapije Dolores Barić. Ona je mišljenja da cijepljenje nije neophodno.

„Ne osuđujem nekoga tko se želi cijepiti, ali ne želim da mene netko drugačije gleda jer se neću cijepiti”, rekla nam je studentica.

Uz građane, podršku Festivalu slobode dali su saborski zastupnici iz Bloka za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović i Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta te čelnik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović.

Skup nije prošao bez incidenata, među kojima je bio i verbalni napad na novinarsku ekipu RTL-a te snimatelja portala Index hr. Iz zagrebačke policije priopćeno je da su imali dvije intervencije.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni