Prosvjednici poručili Bandiću: Odstupi!

Prosvjednici poručili Bandiću: Odstupi!

Više od tisuću gađana prosvjedovalo je jučer na glavnom gradskom trgu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, gdje su zatražili njegovo odstupanje, među ostalim, i zbog najnovijeg poskupljenja usluge odvoza komunalnog otpada.

Prosvjed je započeo u 16 sati na dan izborne šutnje, a organiziralo ga je nekoliko građanskih udruga i inicijativa: Udruga građana Siget, Braniteljska udruga Vidra – Veterani i društvena akcija sa Zelenim odredom, Udruga za zaštitu okoliša UZOR iz Resnika, Udruga eko Zagreb te građanske inicijative “Samoborček”, “Hipodrom” i “Zagreb bez zračenja”.

Među najbrojnijim transparentima bio je onaj s porukom »Odstupi«. Na drugima je pisao: »Ali Bandić i 26 razbojnika«, čime se aludiralo na 26 gradskih zastupnika koji su u Gradskoj skupštini dali svoj glas za poskupljenje usluge odvoza komunalnog otpada, »Dosta Banditizma« itd.

Gordana Pasanec iz Udruge građana Siget rekla je da prosvjeduju zato što im je dosta »despotizma« Milana Bandića, počevši od »zlatnih zahoda«, od klupica za 20, 30, 40 tisuća kuna, vrijeđanja novinara i građana…, piše N1.

Nezadovoljnici su na Trgu poručili kako nema novaca za projekte koji su potrebni, ali se ima za  »uhljebljivanje podobnih u gradskim strukturama«.

Predsjednica UZOR-a Branka Genzić-Horvat je rekla je da 14 godina prosvjeduju nezadovoljni onim što se događa, ali u nadi da će napraviti Zagreb boljim mjestom za život.

Na prosvjedu je bila i Višnja Škreblin, koja je predstavljena kao najstarija aktivistica. »On kaže ‘ako ne možeš plaćati režije napusti Zagreb’«, što je razljutilo tu umirovljenicu u invalidskim kolicima, koja je iz tog razloga dodijelila gradonačelniku pogrdan naziv.

Na Prosvjedu su prikupljene mnogobrojne čestitke građana upućene gradonačelniku Milanu Bandiću. One će u bijelim ekološkim vrećicama biti odnesene u Gradsku upravu u ponedjeljak u 15 sati.

Po procjeni organizatora prosvjed je okupio oko dvije tisuće građana, a već za kraj siječnja najavljen je novi.

Netom prije prosvjeda skup nezadovoljnih građana novinarima je prokomentirao i gradonačelnik Bandić, ponovno u svom stilu: »Netko radi, a netko prosvjeduje. Pa gradonačelnik nema protiv koga prosvjedovati. Jedino protiv sebe….« (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni