Prosvjed za očuvanje šuma

Prosvjed za očuvanje šuma

Kod Planinarskog doma »Risnjak« na Medvednici u subotu, 5. listopada s početkom u 12 sati bit će održan prosvjed za očuvanje šuma. Prosvjed nazvan »Sa tri se gore ori jeka« organizira Zeleni odred – forum braniteljske udruge VIDRA u suradnji “Čuvara Fruške gore” iz Srbije i Inicijative KOR iz Crne Gore te će istovremeno početi na Medvednici, Fruškoj gori i Durmitoru zvukom sirene za uzbunu.

Iz Zelenog odreda poručuju kako negativno djelovanje čovjeka, odnosno loše gospodarenje, krađa, bespravna sječa i pustošenje štetno djeluju na šume te ozbiljno narušavaju njezinu strukturu i stabilnost. Tvrde kako se sve navedeno kod nas i u susjeda provodi već nekoliko godina zbog čega je 14. 9. 2019. u Rumi potpisan Međunarodni sporazum o suradnji na očuvanju šuma.

Zeleni odred već godinu i pol dana radi na tome da dokaže tko je sve odgovoran za katastrofalno stanje u šumama, a na ovaj način žele cjelokupnu javnost upoznati s aktualnom situacijom.

Za one koji dolaze autom – cestovni prilaz je odvojkom sljemenske ceste koji počinje 200 m iza Sv. Jakoba.

 Za one koji dolaze javnim prijevozom – od Mikulića (zadnja stanica autobusa, na raskrižju ispred raspela) vozi autobus 127 sa terminala Črnomerec.

Planinarska staza 9 vodi od Mikulića (Talana) do Planinarskog doma „Risnjak“ i Pongračeve lugarnice. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni