Prosvjed za očuvanje parka u Donjoj Dubravi

Prosvjed za očuvanje parka u Donjoj Dubravi

Građanska inicijativa „Građani Donje Dubrave i Trnave“ u subotu organizira prosvjed za očuvanje parka kod zgrade Mjesnog odbora 30. svibnja 1990. u Vinodolskoj ulici. Prosvjed pod nazivom „Ne damo mjesnu” počinje u 14 sati.

Jedan od organizatora prosvjeda, Toni Bošnjaković, kaže da nakon što je srušen pretposljednji parkić u kvartu, tzv. „zeko park” na čijoj je lokaciji sagrađena višekatnica, sada prijeti i rušenje posljednje zelene oaze u kvartu.

Naime, park u Donjoj Dubravi mogao bi biti prenamijenjen jer Grad Zagreb dozvolio prodaju zemljišta parka privatnom investitoru koji planira srušiti tamošnje drveće te na prostoru površine 1500 m2 izgraditi nove zgrade.

Park u Vinodolskoj ulici udaljen je dvjestotinjak metara od Avenije Dubrave i u njemu je jedino dječje igralište koje na raspolaganju imaju stanovnici naselja.

„Mi protiv novog vlasnika zemljišta nemamo ništa. Znamo da je on to legalno kupio, da je to njegovo. Međutim, tražimo da to Grad otkupi ili vlasnicima da nekakvu zamjenu, pošto ima zemljišta koja su vlasniku još atraktivnija od ovoga”, objašnjava Bošnjaković. Dodaje kako su igralište uređivali sami žitelji kvarta jer Grad u to nije uopće htio ulagati.

„Nama kroje sudbinu ti vijećnici za koje niti ne znamo tko su, ali bio je red da se nas koji tu živimo o svemu tome informira”, zaključuje Toni koji smatra da je prosvjed jedini način da se spasi posljednji park u Donjoj Dubravi. (ZG-mag)