Prosvjed taksista i plesača

Prosvjed taksista i plesača

Ispred Stare gradske vijećnice, prije početka 43. sjednice Gradske skupštine okupilo se 50-ak zagrebačkih taksista koji traže da im se izdaju dozvole za rad, odnosno da se ukine zabrana izdavanja novih koncesija.

Taksisti su također ukazali kako oni svojim kolegama taksistima koji imaju više dozvola plaćaju nelegalni najam od 5000 do 8000 kuna mjesečno. Poručili su kako postoje 173 dozvole te zatražili da se one stave na tržište.

Gradskim zastupnicima dijelili su letak na kojem je pisalo: »Stop najmovima, pravo na pošten rad, stop dužnicima, vratite nam dostojanstvo, zaustavite reket, želimo plaćati poreze i doprinose, najam je nelegalan…«.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) jučer je izjavio da moratorij na izdavanje novih dozvola traje do 1. lipnja 2017., a preostalo vrijeme, smatra, treba iskoristiti za analizu. »Dozvola je sad više od 1300, a postoji mogućnost za izdavanje još oko 170 dozvola«, napomenuo je.

Uz taksiste prosvjedovali su i članovi Zagrebačkog plesnog centra tražeći samostalnu ustanovu za plesnu umjetnost. (N1 / ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni