Prosvjed radnika Imunološkog zbog “nepoznatih motiva inicijative Visia Croatica“

Prosvjed radnika Imunološkog zbog “nepoznatih motiva inicijative Visia Croatica“

Radnici smatraju da inicijativa „nije pošteno predstavila svoj model, da zamućuje problem i nudi lažna rješenja po kojima javnu tvrtku kupuje javnost da bi njome upravljala neka uprava koju čak ni formalno nisu izabrali”

Stotinjak radnika Imunološkog zavoda danas je prosvjedovalo na Markovom trgu protiv bilo kakvog oblika privatizacije Zavoda, uključujući i inicijativu grupe građana Visia Croatica, o čemu je Vlada danas trebala odlučivati.

Točka ipak nije došla na Vladin dnevni red, a sindikalna povjerenica Lidija Jagarinec zatražila je da se hitno donese odluku o sudbini Zavoda, da se pokrene proizvodnja i da Imunološki ostane u rukama države, prenosi RTL.

Poručuju da ne žele ulazak inicijative Visia Croatica u Imunološki jer im nisu poznati motivi njezinih osnivača i stoje li iza toga interesi nekih nepoznatih ulagača, te smatraju da inicijativa „nije pošteno predstavila svoj model, da zamućuje problem i nudi lažna rješenja po kojima javnu tvrtku kupuje javnost da bi njome upravljala neka uprava koju čak ni formalno nisu izabrali”.

Zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Visie Croatice Đuro Lubura izjavio je Hini da su njihovi osnivači poznati, da je sve javno i transparentno objavljeno i nemaju nikakvog osobnog interesa.

Visia Croatica ponudila je osam milijuna kuna za dionice Imunološkog, a dosad su skupili oko pet milujuna kuna i dobili podršku 30-tak tisuća ljudi, dok su prikupljanje novca zaustavili do odluke Vlade o njihovoj ponudi. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni