Prosvjed protiv privatizacije Imunološkog zavoda

Prosvjed protiv privatizacije Imunološkog zavoda

»Tržišna logika seže do te mjere da zdravlje, pa i sam život postaju privilegija bogatih, za što su dobar primjer strani pripravci protiv nekih oblika leukemije i raka, a mi imamo za te vrste bolesti naš domaći imunoglobin, koji po kvaliteti spada u sam svjetski vrh u toj kategoriji proizvoda, a po cijeni je višestruko jeftiniji«, navode u Radničkoj fronti

U skladu sa svojim Zahtjevima i Programskim principima, Radnička fronta organizira prosvjed protiv privatizacije i uništavanja Imunološkog zavoda. Prosvjed će se održati u subotu 24. siječnja. Iz Radničke fronte pozivaju građane da ih podupru u ovoj akciji i pridruže im se na Cvjetnom trgu, gdje u 11:30 sati počinje okupljanje prosvjednika. Povorka kreće u 12:00 sati s obilaskom rute: Margaretska (upravno sjedište HZZO-a) – Markov trg – Trg bana Jelačića – Zrinjevac – Margaretska.

Iz Radničke fronte poručuju da je zdravlje je jedna od najvažnijih stvari za čovjeka i uvjet mogućnosti za sve ostalo.

»Upravo kada se uplivom profitnog interesa napada imunologija kao grana medicine važna za zdravlje cijelog naroda, onda se vidi da nešto ozbiljno e valja u sistemu, odnosno da je sistem suštinski orijentiran prema interesima stranog kapitala«, navodi se u pozivu i nastavlja: »tržišna logika seže to de mjere da zdravlje, pa i sam život postaju privilegija bogatih, za što su dobar primjer strani pripravci protiv nekih oblika leukemije i raka, a mi imamo za te vrste bolesti naš domaći imunoglobin, koji po kvaliteti spada u sam svjetski vrh u toj kategoriji proizvoda, a po cijeni je višestruko jeftiniji te vrhunsko, svjetski priznato i traženo cjepivo protiv ospica«.

U Radničkoj fronti se oštro protive bilo kakvom utjecaju privatnih interesa u zdravstvenoj sferi jer smatraju da su ti interesi pogubni za zdravlje, njegovo očuvanje i život. »Stoga izražavamo svoj interes za spas Imunološkog zavoda«, zaključuju u pozivu. (zg-magazin)