Prosvjed protiv Milana Bandića

Prosvjed protiv Milana Bandića

Ispred Gradskog poglavarstva danas u 13 sati održat će se prosvjed protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Prosvjed organizira Facebook inicijativa “Za Zagreb bez mafije”.

„Ovim prosvjedom želimo poručiti kako ne želimo da grad vodi čovjek protiv kojeg je podignuta optužnica, dakle čovjek koji je u statusu optuženika koji se brani sa slobode“, stoji u Facebook objavi.

„U trenutnom stanju kriminalnih zakona i institucija, ono što možemo jest pokazati oblik vlastitog revolta – prosvjed te neki oblik građanskog neposluha, a trenutno jedina strategija je poziv na bojkot gradskog prijevoza ZET-a stoga ćemo na prosvjedu imati i poruku – Ne plaćamo prijevoz ZET-u“, poručuju iz inicijative.

Podsjećaju kako je „u tzv. akciji Agram pao i direktor ZET-a Ivan Tolić koji je u Holdingu za nagradu dobio premještaj, a ne otkaz što bi bilo očekivano. Također, revizija je pokazala da u ZET-u sjedi 90-ak ljudi bez potrebne stručne spreme“.

Smatraju da se radi o „osjetljivom političkom pitanju te na prosvjed nije dobrodošao nijedan predstavnik bilo koje političke stranke ili kluba koji trenutno sačinjava Gradsku skupštinu ili Hrvatski sabor“, zaključuju u Facebook grupi. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni