Prosvjed protiv izgradnje trgovačkog centra u Sigetu

Prosvjed protiv izgradnje trgovačkog centra u Sigetu

Udruga građana Siget poziva sve zainteresirane da se odazovu na prosvjed protiv izgradnje novog trgovačko-poslovnog, koji će se održati na livadi kod benzinske postaje u Sigetu (ugao Froudeove i ulice Siget) u nedjelju 14. listopada od 16-19 sati.

Naime, udruga građana Siget više od godinu dana vodi borbu protiv izgradnje trgovačko-poslovnog centra na livadi kod benzinske postaje u Sigetu jer će zbog toga ostati bez svoje zelene oaze. Uz to, ukazuju na »pogodovanje privatnim investitorima« te poručuju kako im trgovački centar nije potreban, već bi u slučaju gradnje prioritet trebali imati neki drugi sadržaji.

Iz udruge građana podsjećaju kako su u rujnu prošle godine Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb – zapad urudžbirali peticiju s 1249 potpisa protiv izgradnje centra, a kopiju peticije zajedno sa primjedbama na izmjene i dopune GUP-a na Gradski ured za prostorno uređenje predali su 30. 11. 2017., kada se trebala dodijeliti građevinska dozvola tvrtki Castrum nekretnine d.o.o. koja planira gradnju spomenutog objekta.

Gordana Pasanec iz udruge građana Siget ističe kako je u rujnu prošle godine, za vrijeme javne rasprave o izmjenama i dopunama GUP-a, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Sanja Jerković donijela odluku o tome kako sporno zemljište »nije od strateškog interesa« te nastavno toj odluci Gradonačelnik Milan Bandić izdaje lokacijsku dozvolu Castrum nekretninama za izgradnju prodavaonice robe dnevne potrošnje.

S obzirom da su odluke donesene za vrijeme javne rasprave dok su građani, udruga građana Siget i Vijeće Mjesnog odbora Siget predavali primjedbe za izmjenu za spomenutu česticu, skupili su potrebnu dokumentaciju i predali prijavu DORH-u 22. 11. 2017. godine, a 28. 11. 2017. godine su također predali i žalbu na postupak izdavanja lokacijske koju je izdao Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, komunalne poslove i promet.

Pasanec također podsjeća da je 5. 7. 2018 održan zbor građana na kojem je jednoglasno donesena odluka protiv izgradnje trgovačko-poslovnog centra.

»S obzirom da se ovih dana ponovno pojavio investitor s ‘dorađenim’ projektom i da se pokreće pitanje izgradnje, odlučili smo organizirati javni prosvjed na kojem ćemo iskazati svoje nezadovoljstvo, obrazložiti svoje argumente i tražiti da se na gradskoj čestici izgradi trg sa javnim sadržajem – knjižnica i čitaonica, igraonice, manje trgovine – poput onog u Zapruđu, koji je uostalom i bio u planu još 70-ih godina prošlog stoljeća. Stoga pozivamo građane da se odazovu u što većem broju«, poručuje Pasanec.

Iz udruge građana Siget također pozivaju da se prosvjedu pridruže sve zainteresirane udruge, inicijative i političke stranke, kao i osobe iz javnog života. »Pokažimo da nam je stalo«, poručuju.

Javiti se možete na stranicu https://www.facebook.com/siget0/ Ili Gordani Pasanec na tel. 091 3733 020. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni