Prosvjed “Ne dirajte mi Hipodrom!”

Prosvjed “Ne dirajte mi Hipodrom!”

U subotu, 8. lipnja u 10 sati ispred glavnog ulaza u zagrebački Hipodrom u ulici Radoslava Cimermana 5 održat će se građanski prosvjed za očuvanje Hipodroma nazvan »Ne dirajte mi Hipodrom!« Prosvjed organiziraju ljudi koji stoje iza Facebook stranice “Zagreb te zove”, Zeleni odred – forum braniteljske udruge Vidra – veterani i društvena akcija i Udruga građana Siget.

Gordana Pasanec iz Udruge građana Siget kao jedna od inicijatorica prosvjeda podsjeća kako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nedavno najavio gradnju ‘zagrebačkog Manhattana’ na prostoru koji se proteže od Jadranskog mosta na zapadu, rijeke Save na sjeveru, Velesajma na jugu te prostora između zgrade Ine i Mosta slobode na istoku.

Zagrebački arhitekti usprotivili su se predloženom projektu ističući kako on nije u skladu ni s Prostornim planom uređenja ni s Generalnim urbanističkim planom, na što su u otvorenom pismu upozorili zagrebačkog gradonačelnika. Unatoč tome, navodi Pasanec, gradonačelnik je upravi Hipodroma poručio da će morati otići sa sadašnje lokacije Hipodroma iako za zagrebački konjički sport još nije osiguran alternativna lokacija u Zagrebu.

»Stoga pozivam sve građane, inicijative, stranke i medije kojima je stalo da se zaustavi ovo ludilo da dođu na prosvjed ‘Ne dirajte mi Hipodrom’«, poručuje Pasanec. (ZG-m)

Komentari su zatvoreni