Prosvjed Gorana na Markovom trgu

Prosvjed Gorana na Markovom trgu

“Razmotrite inicijativu vezanu za promjene koje će se dogoditi Goranima i Gorskom kotaru s promjenama zakona o brdsko-planinskim područjima i regionalnom razvoju, jer to znači da Gorski kotar gubi 27 milijuna kuna nenamjenskih sredstava na godišnjoj razini”, rekao je na prosvjedu gradonačelnik Delnica Ivica Knežević.

Zbog nedavnog ukidanja zakonskih pogodnosti brdsko-planinskog statusa oko 600-njak stanovnika Gorskog kotara održalo je danas prosvjed na Markovom trgu. Gorani su uručili potpredsjenici Hrvatskog sabora Dragici Zgrebec peticiju „Za spas Gorskog kotara“, koju je potpisalo 11 000 stanovnika Gorskog kotara.

“Razmotrite inicijativu vezanu za promjene koje će se dogoditi Goranima i Gorskom kotaru s promjenama zakona o brdsko-planinskim područjima i regionalnom razvoju, jer to znači da Gorski kotar gubi 27 milijuna kuna nenamjenskih sredstava na godišnjoj razini”, rekao je na prosvjedu gradonačelnik Delnica Ivica Knežević i dodao kako se time dovodi u pitanje financiranje javnih potreba u kulturi, sportu i socijali, ali i pitanje plaćanja asistenata u nastavi za djecu s posebnim potrebama.

“Mi ćemo kroz raspravu o Zakonu o reginalnom razvoju, Zakonu o brdsko planinskim područjima i Zakonu o područjima posebne državne skrbi razmotriti inicijativu i maksimalno Goranima izaći u susret, u skladu s propisima Europske unije”, obećala je Zgrebec.

(zg-magazin)