Proslava kineske Nove godine na Trgu bana Jelačića

Proslava kineske Nove godine na Trgu bana Jelačića

Gradonačelnik Milan Bandić u društvu s veleposlanikom NR Kine u RH Nj. E. Huom Zhaomingom sudjelovao je danas u proslavi Kineske nove godine koja se održala na glavnom zagrebačkom trgu.

Tijekom proslave, koju su suorganizirali Grad Zagreb, Veleposlanstvo NR Kine i Turistička zajednica grada Zagreba, posjetitelji su mogli uživati u tradicionalnim plesu lavova. Večeras će kinesko Veleposlanstvo održat Spring Festival Gala u hotelu Westin Zagreb za hrvatske goste iz svih životnih sfera koji su posvećeni razvoju kinesko – hrvatskih odnosa, dok su uz Zagrebačke fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice postavljeni lampioni, a same fontane, od 18,00 sati svijetlit će tradicionalnom crvenom bojom NR Kine.
 
Na reprezentativnom ulazu u gradsko središte, na taj način će se simbolično povezati Zagreb i Kina, čiji su stanovnici među najbrojnijim posjetiteljima našeg grada. Naime, u 2017. godini u Zagrebu je zabilježen porast od 36% u dolascima kineskih gostiju (42.202) te od 25% u noćenjima (56.707), čime su gosti iz Kine po prvi put ušli u deset najbrojnijih posjetitelja našeg grada.
 
Uključivanje u ovaj projekt dodatna je promocija Zagreba na europskom i kineskom tržištu, a više o samom projektu dostupno je i na službenim stranicama EU-China Tourism Year 2018:  https://ecty2018.org/events/96/light-bridge-zagreb/ (Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni