Proslava 96. rođendana Zoološkog vrta

Proslava 96. rođendana Zoološkog vrta

(Foto: ZOO Zagreb)

Zoološki vrt grada Zagreba u subotu 12. lipnja 2021. godine slavi svoj 96. rođendan. Prigodni program posjetitelje očekuje od 11 do 18 sati.

Okupljene će na Edukativnom trgu u Maksimirskom perivoju (ulaz iz Ulice Fakultetsko dobro) pozdraviti gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Posjetitelje očekuje mnoštvo zabavnih te edukativnih sadržaja ustanova i udruga s kojima Zoološki vrt grada Zagreba surađuje na projektima istraživanja i zaštite prirode.

Na samom početku programa najmlađi će član obitelji zagrebačkih zebri dobiti ime. Ime mladog zebrana objavit će osnovnoškolski razredi koji su pobijedili u kreativnom natječaju Upoznajmo zagrebačke zebre. Nakon toga će Marin Ivanović Stole predstaviti pjesmu o Zoološkom vrtu, a giboni pokušati predvidjeti pobjednika utakmice Hrvatska – Engleska na Europskom nogometnom prvenstvu.

U 18 sati na Labuđem otoku počinje koncert Gudačkog kvarteta Rucner. Posjetitelje Divljeg srca grada očekuje i mnoštvo edukativnih sadržaja. Bit će tamo i zanimljivi edukativni kutci ustanova i udruga s kojima Zoološki vrt grada Zagreba surađuje na projektima istraživanja i zaštite prirode.

Među njima su Veterinarski i Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Park prirode Lonjsko polje, Javna ustanova za zaštitu prirode Dubrovačko-neretvanske županije, Međimurska priroda – javna ustanova za zaštitu prirode, Hrvatsko herpetološko društvo HYLA i Hrvatsko društvo za biološka istraživanja HDBI. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni