Prosječna plaća za siječanj iznosila je 6.608 kuna

Prosječna plaća za siječanj iznosila je 6.608 kuna

Najveća isplata zabilježena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u Zagrebu za siječanj ove godine iznosila je 6.608 kuna, što je za 0,7 posto ili za 48 kuna manje nego za prosinac, pokazuju podaci Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Najveća prosječna neto plaća za siječanj isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 14.449 kuna, prenosi HRT.

Plaće veće od 10 tisuća kuna zabilježene su još u zračnom prijevozu, računalnom programiranju i savjetovanju te u promidžbi i istraživanju tržišta.

Iza njih, slijedi isplata viša od devet tisuća kuna, a ona je registrirana u tri djelatnosti – financijskim uslužnim djelatnostima, osim osiguranja i mirovinskih fondova, proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i pripravaka, te u djelatnosti popravaka i instaliranja strojeva i opreme.

Najniža neto plaća u Zagrebu bilježi se u zaštitnim i istražnim djelatnostima, zatim u uslugama u vezi upravljanja i održavanja zgrada te u preradi drva i proizvodnji proizvoda od drva i pluta, osim namještaja. (zg-m)