Proširene zone naplate parkiranja

Proširene zone naplate parkiranja

Također, u Mlinarskoj ulici, te dijelu Ulice Nova Ves i dijelu Medvedgradske ulice mijenja se parkirališna zona iz II. u I. zonu

Zagrebački holding d.o.o., podružnica Zagrebparking s današnjim je danom započela provoditi naplatu parkiranja na novim površinama. Sukladno izmjenama i dopunama Pravilnika o korištenju javnih parkirališta i javnih garaža u II. zonu naplate i kontrole parkiranja ušle su slijedeće ulice: Matije Mesića, Benedikta Vinkovića, Eduarda Suhina, Josipa Torbara, Baltazara Dvorničića, Nike Grškovića, Antuna Vramca, Adolfa Vebera, Tome Gajdeka, Vladimira Ruždjaka (11-39), Dragice Hotko, Ivana Metelka, Mate Ujevića, Vinka Jeđuta, Blaža Lorkovića te Stube Franje Ivekovića. Uz navedene u II. zonu je uvršteno područje omeđeno Ulicom Damira Tomljanovića – Gavrana na sjeveru, Alejom Većeslava Holjevca na zapadu, Avenijom Dubrovnik na jugu i Ulicom Savezne Republike Njemačke na istoku.

Ulice koje postaju dio III. zone su: Vrabečak 4, Vrapčanska aleja, Tržnica Vrapče, Ulica Gjure Szaba odvojak.

Također, u Mlinarskoj ulici, te dijelu Ulice Nova Ves i dijelu Medvedgradske ulice mijenja se parkirališna zona iz II. u I. zonu. Povlaštene parkirališne karte za II. zonu, koje su korisnici s adresom u navedenim ulicama kupili u prethodnom periodu, vrijedit će i nadalje do isteka roka važenja istih i za I. zonu (izmjena u informacijskom sustavu organizatora parkiranja obavit će se automatski).

Iz Zagrebparkinga poručuju da se cijene parkiranja neće mijenjati, dakle sat parkiranja u I. zoni i nadalje će iznositi 12 kuna, u II. zoni 5 kuna, a u III. zoni 2 kune.

Korisnici parkirališta koji žele kupiti satnu ili višesatnu parkirališnu kartu, mogu to učiniti putem mobilne aplikacije ZgPark, pomoću m-parkinga slanjem SMS poruke, na parkirališnom automatu ili kupnjom Elektroničke parkirališne karte na kioscima Tiska i iNovina.

Novi korisnici parkirališta, koji zadovoljavaju propisane uvjete za kupnju povlaštenih parkirališnih karata a dosad nisu obavili autorizaciju, karte mogu kupiti od 1. rujna 2019. pomoću ePK web portala te od četvrtka 29. kolovoza 2019. godine na blagajnama podružnice u Šubićevoj ulici 40 i u Ulici grada Vukovara 41.

Kako bi građani pravovremeno bili informirali o nastalim promjenama, prema uobičajenoj praksi, u svakoj od navedenih ulica organizirano je kontinuirano dijeljenje individualiziranih Obavijesti za pojedine lokacije. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni