Proširen Dječji vrtić Jabuka u Trnavi

Proširen Dječji vrtić Jabuka u Trnavi

»U našem novom prostoru na 500- tinjak kvadrata smjestili smo 105-ero djece u dvije jasličke i dvije vrtićke grupe te smatram da možemo reći da je to sada vrtić po mjeri djeteta«, naglasila je ravnateljica Ljiljana Petrinec

U društvu dvoje mališana zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je otvorio nadograđeni prostor Dječjeg vrtića Jabuka u Trnavi, u kojem se nalaze četiri dnevna boravka, prostor za logopeda, soba za odgajatelje i prateći sadržaji. Vrijednost radova je 7,5 milijuna kuna.

Zahvalivši svima koji su svojim zalaganjem i trudom omogućili djeci jasličke i predškolske dobi bolje uvjete u ovom vrtiću, gradonačelnik Bandić istaknuo je da je jedna od glavnih zadaća Grada upravo ulaganje u odgoj i obrazovanje djece i mladih.

»U našem novom prostoru na 500- tinjak kvadrata smjestili smo 105-ero djece u dvije jasličke i dvije vrtićke grupe te smatram da možemo reći da je to sada vrtić po mjeri djeteta, roditelja i odgajatelja, naglasila je ravnateljica Ljiljana Petrinec. Inicijativa za nadogradnju krenula je u suradnji sa Mjesnim odborom odnosno VGČ Donja Dubrava i sami radovi trajali su oko 10 mjeseci. Osim što imamo prekrasan prostor sa svim potrebnim edukativnim sredstvima, također imamo i veliki park za djecu u kojem mogu bezbrižno i sigurno provoditi vrijeme.

»U tijeku je izgradnja šest osnovnih i srednjih škola: OŠ Ivanja Reka, OŠ Vidovec, OŠ Hrvatski Leskovac, OŠ Središće, Hotelijersko turistička škola i Glazbeno učilište Elly Bašić«, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, te dodao da će kroz petnaestak dana otvoriti prvu od njih, OŠ Hrvatski Leskovac. Paralelno s tim u tijeku je izgradnja triju športskih dvorana u Osnovnim školama Granešina, Bukovec i Tin Ujević. U projektu energetske obnove koji smo započeli prije tri godine završili smo radove na 56 školskih objekata od ukupno njih 90, a financirani su uglavnom novcem iz EU fondova.

Na otvorenju dograđenog dijela vrtića rečeno je i kako je u Zagrebu ove godine rođeno više djece nego lani. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni