Promotivni video za japanski automobil godine sniman u Zagrebu

Promotivni video za japanski automobil godine sniman u Zagrebu

Mazdin subkompakt nove generacije postao je tako druga Mazda koja je u posljednje tri godine osvojila ovo prestižno priznanje, nakon što je Mazda CX-5 pobijedila 2012.-2013.

Potpuno nova Mazda2 (u Japanu poznata kao Demio) proglašena je u Japanu za automobil 2014.-2015. godine, objavljeno je u ponedjeljak na korporativnim stranicama japanskog proizvođača automobila. Mazdin subkompakt nove generacije postao je tako druga Mazda koja je u posljednje tri godine osvojila ovo prestižno priznanje, nakon što je Mazda CX-5 pobijedila 2012.-2013.

Zanimljiv je međutim podatak da je promotivni video spot za ovaj automobil sniman na ulicama grada Zagreba. U TV spotu koji traje 30-ak sekundi mnogi će Zagrepčani moći prepoznati Voćarsku i Mesničku ulicu, kao i Trg bana Jelačića. S obzirom da će se spot gledati u cijelom svijetu, bit će to i lijepa neizravna promocija Zagreba kao sve popularnijeg odredišta turista.

Nedavno predstavljena u Japanu, nova Mazda2 je četvrti model nove Mazdine generacije s punim opsegom SKYACTIV* tehnologije (*tvornički naziv za cijeli niz tehnologija koje se primjenjuju u konstruiranju motora, prijenosa, karoserije i podvozja usmjerenih ka pružanju većeg zadovoljstva u vožnji, ali i zadovoljili visoki standardi sigurnosti i odgovornog postupšanja prema okolišu) i upečatljivim, oštrim ‘KODO’ dizajnom. Tako se pridružila modelima CX-5, Mazda6 i Mazda3, a na europskom će tržištu krenuti u prodaju početkom 2015. godine.

Mazda je težila tome da stvori subkompaktni automobil koji će prodrmati tipične predrasude o vozilima B-segmenta, ugradivši u novu Mazdu2 pregršt novih tehnologija i inovativne dizajnerske značajke. To, među ostalim, uključuje i SKYACTIV-D 1.5, potpuno novi čisti dizelski motor, koji pruža obilje okretnog momenta uz emisiju CO2 nižu od 90 g/km, kao i neuobičajeno ergonomski oblikovan kokpit s prvim head-up zaslonom u klasi te MZD Connect, Mazdin izrazito siguran i jednostavan koncept povezivanja elektroničke opreme s vozilom. Potpuno nova Mazda2 dolazi također i s najnaprednijim i-ACTIVSENSE sustavima za povećanje aktivne sigurnosti.

U konkurenciji za priznanje bili su svi modeli najavljeni ili lansirani u Japanu između 1. studenog 2013. i 30. rujna 2014. godine, s očekivanom godišnjom prodajom od najmanje 500 jedinica. Potpuno nova Mazda2 peti je Mazdin model koji je osvojio ovu titulu.

“Počašćeni smo i zahvalni što je Mazda2 dobila tako prestižnu nagradu”, komentirao je predsjednik Mazda Motor Corporation i izvršni direktor Masamichi Kogai. “Ovaj rezultat trebamo zahvaliti entuzijastičnoj podršci svih ljudi koji vole automobile. Potaknuti ovom nagradom, nastavit ćemo stvarati automobile koji dodaju određenu radost u živote njihovih vlasnika, s ciljem da naše stranke uvijek iznova biraju Mazdu kao jednu i jedinu marku.”

http://www.youtube.com/watch?v=sGm8cnBdhQU

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni