Promotivni film TZ grada Dubrovnika osvojio već devetu nagradu

Promotivni film TZ grada Dubrovnika osvojio već devetu nagradu

Od samo 10 nagrada čak dvije odlaze u Hrvatsku. Među nagrađenima je i promotivni film TZ grada Zagreba `Color your Christmas´

Promotivni film Turističke zajednice grada Dubrovnika snimljen tijekom 2015. u produkciji Balduči Filma, pod redateljskom palicom Herve Tirmarchea i producentice Spomenke Saraga i dalje niže uspjehe. Još jedna vesela vijest stiže nam sa Maldiva, turističog raja – film Dubrovnik and Time osvojio je prvu nagradu u kategoriji „The Best Cognitive Film“. U konkurenciji je bilo preko 200 filmova iz 15 zemalja od kojih je 46 bilo u nominaciji za nagradu. Od toga samo je 10 filmova nagrađeno kao najbolji, a Dubrovnik je jedan od njih.

Od samo 10 nagrada čak dvije odlaze u Hrvatsku. Među nagrađenima je i promotivni film TZ grada Zagreba Color your Christmas.

Napominjemo da je ovo deveta nagrada u nizu za film Dubrovnik and Time. Počelo je s nagradom na ITB Berlinu u konkurenciji od gotovo 1500 filmova osvojio je 2. mjesto, potom je uslijedila brončana medalja na prestižnom festivalu New York Festivals Television & Film Awards, kao jedini hrvatski predstavnik, u jakoj konkurenciji više stotina filmova – među kojima su bili i promo filmovi velikih kompanija s velikim budžetima kao što su „Jaguar“ i „Nike“, a nagrada je dodijeljena na NAB showu u Las Vegasu –najvećem svjetskom sajmu organziranom od strane američke National Association of Broadcasters, zatim na festivalu Tourfilm Riga među 170 filmova iz 44 zemlje 2. mjesto – Mention award, na festivalu Finisterra u Portugalu nagrađen je s dvije nagrade u jakoj konkurenciji 232 filma iz 87 zemalja i to: 1 mjesto u kategoriji Povijesni gradovi te 3. mjesto u kategoriji Destinacija.

Na nedavno održanom Baku International Film Tourism Festival u Azerbajdžanu, kojeg organizira Ministarstvo kulture i turizma Azerbajdžana, osvojio je nagradu za najbolji film festivala GRAND PRIX, u konkurenciji je bilo preko 400 filmova iz 71 zemlje, na festivalu FilmAT – Film, Art & Tourism Festival u Poljskom gradu Lubinu osvojio je nagradu za „Najbolji promotivni film do 5 minuta“.

Film je u finalu na još nekoliko festivala turističkih filmova; ART&TUR Portugal, Cannes Corporate & Media Awards, Silafest Srbija te Festival Internacional Audiovisual de Cultura e Turismo u Brazilu.

Ove velike nagrade priznanje su i hrvatskom filmu, posebno kategoriji turističkog filma jer smo već niz godina u samom vrhu s kvalitetom naših filmova. Još uvijek film Unique Dubrovnik, snimljen također u produkciji Balduči filma 2007. godine vodi kao najnagrađivaniji hrvatski turistički film, a vjerujemo da će ga Dubrovnik and Time nadmašiti s nagradama.

(zg-magazin)