Promotivni film o Dubrovniku opet najbolji

Promotivni film o Dubrovniku opet najbolji

Ove nagrade dobra su promocija za hrvatski film i hrvatski turizam

Promotivni film Turističke zajednice grada Dubrovnika nakon samo tri mjeseca od kada je predstavljen javnosti, niže uspjehe. Na upravo završenom Baku International Film Tourism Festival u Azerbajdžanu, kojeg organizira Ministarstvo kulture i turizma Azerbajdžana, osvojio je nagradu za najbolji film festivala. U konkurenciji je bilo više od 400 filmova iz 71 zemlje.

Nagradu je producentici filma Spomenki Saraga uručio ministar kulture i turizma Abdulfas Garayev.

Napominjemo da je ovo već šesta nagrada u nizu. Na ITB Berlinu u konkurenciji od gotovo 1500 filmova osvojio je 2. mjesto, potom je uslijedila brončana medalja na prestižnom festivalu New York Festivals Television & Film Awards, kao jedini hrvatski predstavnik, u jakoj konkurenciji više stotina filmova – među kojima su bili i promo filmovi velikih kompanija s velikim budžetima kao što su „Jaguar“ i „Nike“, a nagrada je dodijeljena na NAB showu u Las Vegasu – najvećem svjetskom sajmu koji je organizirala američko udruženje National Association of Broadcasters, zatim na festivalu Tourfilm Riga među 170 filmova iz 44 zemlje 2. mjesto – Mention award, na festivalu Finisterra u Portugalu nagrađen s dvije nagrade u jakoj konkurenciji 232 filma iz 87 zemalja i to: 1 mjesto u kategoriji Povijesni gradovi te 3. mjesto u kategoriji Destinacija.

Film je u finalu na još nekoliko festivala, tako da vjerujemo da ovo nije zadnja u nizu. Ove nagrade dobra su promocija za hrvatski film i hrvatski turizam.

U Bakuu nagrađen je i film „Share Istria“ TZ Istarske Županije, drugo mjesto u kategoriji „Commercials“ koju je preuzeo direktor TZ Denis Ivošević.

Film je snimljen u produkciji Balduči filma iz Zagreba.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni