Promocija zbirke poezije “Neizbrojnosti” Vlatke Planine

Promocija zbirke poezije “Neizbrojnosti” Vlatke Planine

U Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u utorak, 18. srpnja s početkom u 18 sati bit će održana promocija zbirke poezije Neizbrojnosti književnice Vlatke Planine.

Zbirka Neizbrojnosti osma je knjiga i četvrta poetska zbirka Vlatke Planine. Tematski i izražajno nastavlja se na zbirku Nemoj se plašiti ovoga neba (Naklada Bošković, 2014.) čije stihove Dinko Telećan naziva »poezijom jedne uporne vedrine, postojanoga srca i svijetlih boja« u čijoj je srži »gotovo djetinja zaigranost, jednostavna, ali nipošto trivijalna«.

Vlatka Planina rođena je 1984. godine u Zagrebu, gdje i danas živi. 2010. godine diplomirala je engleski jezik i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Objavila je tri zbirke poezije na hrvatskom jeziku: A nekad si mi kupovao lizalice (2010.), Nemoj se plašiti ovoga neba (2014.) i Neizbrojnosti (2017.), e-knjigu poezije na engleskom jeziku: A Booklet of Poems for the Ace of Hearts (2016.), bajkovito-fantastičnu trilogiju romana za mlade: Jegulja, Kralj i bajka, Povratak vještice (2016.), te fantastični teen roman Wend (2017.).

Autorica je članica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. (zg-m)