Promocija zagrebačke turističke ponude u SAD-u

Promocija zagrebačke turističke ponude u SAD-u

(Terry Dale i Martina Bienenfeld / Foto: TZGZ)

Turistička zajednica grada Zagreba prošlog je tjedna sudjelovala na najvećem godišnjem okupljanju udruženja sjevernoameričkih turoperatora USTOA (United States Tour Operators Association) koja obilježava 50 godina postojanja.

USTOA Annual Conference and Marketplace održala se u Austinu, Teksasu, od 28. studenog do 2. prosinca. Okupila je aktivne članove USTOA-e, odnosno sjevernoameričke turoperatore i pridružene članove – nacionalne i regionalne turističke organizacije, novinare i dionike turističkih sektora zemalja iz cijelog svijeta.

 Konferencija je otvorena s DFD (destinacija za destinaciju) forumom, a nastavila se s bogatim programom predavanja i radionica s naglaskom na novosti i trendove u industriji, kao i na aktualne teme održivog turizma, pandemije te recesije u 2023. godini.

Neki od predavača i moderatora radionica uključuju predstavnike renomiranih kompanija i organizacija iz industrije, kao što su: Myriad/MMGY, Pwc, Tourism Economics, Tourism Cares, Smithsonian Media, Sparkloft Media, Travel Leaders Group, itd.

Amerikancima Europa najpoželjnija destinacija, a visoko kotira i Hrvatska

Direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld ovom je prilikom naglasila da je američko tržište izuzetno bitno za Zagreb. „O tome najbolje govore rezultati po kojima su gosti iz SAD-a, ove godine, na drugom mjestu po ukupno ostvarenim dolascima i noćenjima, dok su prije pandemije bili prvi u noćenjima“, rekla je Bienenfeld.

„Na USTOA konferenciji prezentirali smo se u suradnji s našom partnericom za tržište Sjeverne Amerike i Kanade, gđom Inom Rodin. Sastali smo se i s brojnim članovima te ostvarili nove kontakte, kao i suradnje vezane uz promociju destinacije i partnera iz Zagreba“, kazala je.

Ustvrdila je kako je sastanak s predsjednikom USTOA-e,Terryjem Daleom otvorio nove mogućnosti za aktivnije djelovanje TZGZ i promociju ponude grada s naglaskom na Advent, kao i prezentaciju novosti i aktivnosti u nadolazećoj godini. Prema njezinim riječima, recentni članci u prestižnim publikacijama Forbes te britanskom i američkom izdanju Conde Nast Travellera izazvali su veliki interes za posjetom Zagrebu i našem Adventu.

Glavni zaključi konferencije imaju pozitivnu notu stanja sjevernoameričkog tržišta i turističke potražnje za internacionalnim putovanjima. Potpuni oporavak i rast putovanja očekuje se u 2023., usprkos recesiji i rastu troškova života, a zahvaljujući jakom dolaru, akumuliranoj štednji, nezasićenoj postpandemijskoj potražnji i trendu prekooceanskih putovanja. Europa je i dalje najtraženija destinacija, a Island, Hrvatska, Norveška i Portugal su među 12 najtraženijih „off the beaten path“ destinacija, navode u TZGZ-u. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni