Promocija albuma Lele i Joea Kaplowitza uz jazz orkestar HRT-a

Promocija albuma Lele i Joea Kaplowitza uz jazz orkestar HRT-a

„Divna pjevačica i jedan od najboljih big band orkestara iz istočne Europ“, jedan je od prvih dojmova koje je u svojemu osvrtu na album „With Every Breath“ napisao Brent Black na portalu @CriticalJazz

Autorske skladbe renomirane hrvatske jazz vokalistice Lele Kaplowitz obogaćene izvanrednim aranžmanima njenog supruga Joea Kaplowitza dobile su u izvedbi jazz orkestra HRT-a novu, raskošniju dimenziju. Lela Kaplowitz dokazuje zrelost jazz pjevačice svjetskih razmjera te skladateljice osebujne kreativnosti koja svojim tekstovima promiče ljubav, duhovnost i osvješćivanje. Joe Kaplowitz u svojim aranžmanima znalački kombinira utjecaje zapada i iskustvo života u Europi, dok u ulozi klaviriste briljira uz jazz orkestar HRT-a, koji pod ravnanjem Saše Nestorovića zvuči izvanredno.

„Divna pjevačica i jedan od najboljih big band orkestara iz istočne Europe, uključujući i Zapadnonjemački radio“, jedan je od prvih dojmova koje je u svojemu osvrtu na zajednički album Lele i Joea Kaplowitza te Jazz orkestra HRT-a – With Every Breath – zapisao Brent Black na portalu @CriticalJazz.

Riječ je o albumu s 10 autorskih skladbi renomirane hrvatske jazz vokalistice Lele Kaplowitz u aranžmanima njezina supruga, ujedno jazz pijanista Joea Kaplowitza, te u izdanju etikete Aquarius Records. I inače česti suradnici Jazz orkestra HRT-a i Saše Nestorovića, na ovome su projektu pokazali punu uigranost, sjajnu energiju i visoku razinu muziciranja, u što se uvjerio i Brent Black nadalje u svojoj kritici:

„Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije održava europski osjećaj, istovremeno dopuštajući Leli i Joeu Kaplowitzu priliku da pokažu svoje mnogostrane talente. Pijanist Joe Kaplowitz posjeduje tehničku vještinu i umjetničku nadarenost poput bilo kojeg pijanista ovdje na zapadu. Lela Kaplowitz ima izuzetan ton, odličantajming i pjeva bez zadrške; sve u svemu prvoklasni album na vrhunskom nivou.”

Odabrane skladbe s albuma With Every Breath izvest će Lela i Joe Kaplowitz uz puni sastav Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem Saše Nestorovića u četvrtak, 28. veljače u 20 sati u Vip Clubu u Zagrebu. Tom će prilikom izvođači nešto više reći o nastanku skladbi i suradnji s orkestrom, a CD će biti u prodaji po promotivnim cijenama. (zg-m)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni