Promicanje zagrebačkog obrtništva kroz Europske sveučilišne igre

Promicanje zagrebačkog obrtništva kroz Europske sveučilišne igre

»Sve što može dati dodatnu vrijednost boravku cca 5.000 sportaša u Gradu Zagrebu mi podržavamo pa će tako biti i s ovim prijedlogom«, naglasio je predsjednik organizacijskog odbora ESI-a 2016. Zrinko Čustonja

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić u četvrtak je, na sastanku s predstavnicima organizatora Europskih sveučilišnih igara, Studentskog centra i zagrebačkih obrtnika postigao prvi u nizu dogovora koji ide u pravcu promicanja zagrebačkog obrtništva. Naime, na inicijativu Obrtničke komore Zagreb, pokrenuto je pitanje izlaganja autohtonih zagrebačkih proizvoda na kućicama koje bi bile postavljene u tzv. europskom sveučilišnom selu u kojem će za vrijeme igara proći oko pet tisuća studenata.

Sanacijski upravitelj Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu Mirko Bošnjak apsolutno se založio za ovu ideju te najavio ispitivanje svih tehničkih uvjeta za buduće lokacije kućica i uz to najavio i novost koja će olakšati i kretanje i obavljanje posla svima, a to je postavljanje pametnih klupa u sportskom selu.

»Sve što može dati dodatnu vrijednost boravku cca 5.000 sportaša u Gradu Zagrebu mi podržavamo pa će tako biti i s ovim prijedlogom«, naglasio je predsjednik organizacijskog odbora ESI-a 2016. Zrinko Čustonja koji je uz to poručio da mu je posebno drago što ovaj dogovor ide u smjeru promicanja zagrebačkog obrta.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić posebno je naglasio zadovoljstvo činjenicom da je Zagreb centar ove cijele priče.

»Na ovaj način činimo benefit svima. Današnji dogovor posljedica je stalne komunikacije koju imam s različitim društvenim segmentima koji čine ovaj grad. To nam je važno. Ići korak po korak u pomaganju i razvoju obrtništva, a ove igre su idealna prilika za to«, poručio je predsjednik Mikulić te uz to najavio ispitivanje mogućnosti izlaganja obrtnika na središnjem zagrebačkom trgu za vrijeme ESI-a 2016.

Sastanku su bili i Mario Župan, gradski zastupnik i savjetnik sanacijskog upravitelja Studentskog centra, Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj Studentskog centra, Zrinko Ćustonja, predsjednik ESI 2016., Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba, dr. sc. Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb te gđa Irena Ivančan iz Udruženja obrtnika Grada Zagreba. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni