Prometni kaos kvari zagrebačku adventsku idilu

Prometni kaos kvari zagrebačku adventsku idilu

(Foto: Saša Šimpraga)

Unatoč besplatnoj vožnji javnim gradskim prijevozom vikendom nepotrebno sjedamo u automobile, misleći da ćemo u njima stići brže i jeftinije, ne smatrajući da time i sami pridonosimo prometnoj gužvi

Udruga Sindikat biciklista najavio je zimsku kampanju »Biciklom na posao i na advent«, koja će trajati od 16. do 22. prosinca.

Zagreb već treću godinu za redom zasluženo osvaja pohvale za advent i najljepšu zimsku turističku destinaciju.

No u udruzi Sindikat biciklista ukazuju da postoji i ružna strana adventa – nesnosna prometna gužva, koja nas čini nervoznima, zbog koje gubimo vrijeme i novac, izolirani smo u automobilima, stvaramo buku, zagađujemo i uništavamo kulise adventskih kućica tražeći parking u nepomičnim kolonama… Unatoč jeftinoj vožnji biciklom i besplatnoj vožnji javnim gradskim prijevozom vikendom nepotrebno sjedamo u automobile, misleći da ćemo u njima stići brže i jeftinije, ne smatrajući da time i sami pridonosimo prometnoj gužvi. »Umjesto alternativnih pravaca automobilom, odaberimo koristiti alternativne oblike kretanja!«, poručuju iz Sindikata biciklista.

»Ovog adventa pokažimo sebi, Zagrepčanima i turistima da prometne gužve ne moraju biti dio praznične atmosfere. Sačuvajte živce, novac i vrijeme te barem jednom, od 16.-22. prosinca sjednite na svoj bicikl ili koristite javni gradski prijevoz i pješačite«, nastavljaju iz Sindikata biciklista.

Kampanja započinje velikim božićnim tulumom, koji će se održati 16. prosinca u 19 sati u njihovim prostorijama na adresi Ribnjak 3, a svi su pozvani. Tijekom kampanje očekujte članove Sindikata biciklista na gradskim prometnicama kako dijele ohrabrujuće slastice i reflektirajuće trakice zbog bolje vidljivosti građanima koje zateknu na biciklu. Također, najavili su biciklističko druženje na jednoj od adventskih lokacija.

Više informacija objavit će na svojoj stranici www.sindikatbiciklista.hr, a preko Facebook eventa Sindikata biciklista prijavite svoje sudjelovanje u kampanji slanjem fotografija i osvojite božićne poklone za sebe ili za svoje najdraže. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni