Prometna regulacija u zonama gradskih groblja

Prometna regulacija u zonama gradskih groblja

Uoči blagdana i na blagdan Svih svetih, na cestama i ulicama prema i u zonama gradskih groblja u Zagrebu temeljem rješenja Grada Zagreba uspostavit će se, kao i svake godine, privremena regulacija prometa.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je istaknuo da blagdan Svih svetih koji tradicionalno obilježavamo posjetima posljednjim počivalištima naših najmilijih ove godine obilježavamo u posebnim uvjetima globalne epidemije koronavirusa. Stoga je pozvao građane na odgovornost i strpljenje te striktno pridržavanje epidemioloških naputaka na grobljima, u vozilima sredstvima javnog prijevoza te na tramvajskim i autobusnim stajalištima.

Sva će gradska groblja u subotu, 31. listopada i u nedjelju, 1. studenoga biti otvorena do ponoći.

U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je pristup u njih omogućen samo ZET-ovim vozilima, taksijima, vozilima osoba s invaliditetom koje imaju istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.

Osiguran je besplatan prijevoz na izvanrednim autobusnim linijama koje će prometovati prema većim gradskim grobljima. Izvanredne autobusne linije Dubrava – Miroševec i Dubec – Markovo Polje prometovat će u nedjelju, 1. studenog, dok će na relaciji Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij i Kvaternikov trg – Srebrnjak u prometu biti već od subote, 31. listopada.

Također, u subotu, 31. listopada će prometovati tramvajska linija br. 8, dok će na Sve svete na linijama br. 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored.

Besplatne izvanredne linije za Mirogoj i Krematorij su organizirane od 8:00 do 21:00, a za Miroševac i Markovo Polje od 8:00 do 20:00.

Tijekom 31. listopada i 1. studenoga bit će angažirani svi raspoloživi resursi komunalnog i prometnog redarstva.

Vatrogasna zajednica Grada Zagreba je u svojim dobrovoljnim vatrogasnim društvima stavila na raspolaganje ekipe s vozilima od subote, 31. listopada do ponedjeljaka, 2. studenoga.

Također, djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zagreb će dežurati na Kaptolu te u Dubecu i Dubravi, a građanima će 31. listopada i 1. studenoga od 08:00 do 18:00 sati biti na raspolaganju bude li potrebe te će im dijeliti bočice vode.

Detaljniji pregled prometne regulacije i epidemioloških pravila dostupni su niže navedenim poveznicama, a informacije se mogu dobiti i pozivom na broj 072 500 400.

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni